Sekten på Dimön (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
ViaTerra (del 1)
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2015-08-31
Upplaga
1
Förlag
Mörkersdottir förlag
Medarbetare
Rosesund, Frida (form)
Dimensioner
230 x 160 x 40 mm
Vikt
835 g
SAB
Hc
ISBN
9789175990651

Sekten på Dimön

(26 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden, Svenska, 2015-08-31
232 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Spännande som den värsta thriller" /Lotta Olsson, DN

På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut.
Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor.
Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm.
För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sekten på Dimön
 2. +
 3. Sekten som återuppstod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein (inbunden).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Sekten på Dimön. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk trilogi!

  Det absolut bästa jag läst och det gäller alla tre böckerna. De ger läsaren en bra insikt när det gäller sektledarens farliga förmåga och medlemmarnas oförmåga att genomskåda. Tankarna går givetvis till sådana (sekter) som vi känner till och måste se upp för. Tack Mariette för fantastisk sommarläsning.

 2. Såå låångtrååkig
  vivela, 15 augusti 2017

  Kan inte förstå att boken fått så bra recensioner. Huvudpersonen beter sig osannolikt korkat,och språket är övertydligt, vilket får det att kännas som en deckare för en yngre läsegrupp. Språket ja; vet inte om det delvis beror på att jag lyssnade på boken , för boken innehöll många språkliga fel, som gjorde att jag retade mig ännu mer. Vad sägs om "färgen har falnat på huset " , personen "ser i syner" . Kan ju inte veta om dessa språkliga brister är författarens eller uppläsarens , för de... Läs hela recensionen

 3. fantastisk bladvändare
  mcm, 11 mars 2017

  En fantastisk spännande thriller. Unik i sitt slag. Intressant inblick i sektlivet. Riktig bladvändare. Läste den på en vecka. Bästa bok jag läst. Uppföljaren likaså.

 4. Skrämmande och ångerfylld berättelse!
  Rebecca F, 20 februari 2017

  Gillar boken skarpt! En skrämmande men sjukt fängslande berättelse så att man bara måste veta vad som händer - det blir lätt sträckläsning! Hur Sofia dras in så lätt och blir fast i Oswalds klor, så djupt så det blir ångerfullt att läsa. En intressant inblick in i sekter, när Mariette själv har erfarenhet av och så är det inte lika lätt att rynka på näsan åt sektmedlemmar längre... Rekommenderas!

 5. Obehaglig och otäck rysare.
  Fanny, 23 januari 2017

  Streckläste denna boken. Var väldigt spännande och kunde inte sluta läsa.
  Är inne på den andra delen och läser nu och väntar med spänning på den tredje delen!
  Rekommenderar denna boken, en riktig bladvändare.

 6. Spännande
  Kajsa Genheden, 27 juli 2016

  Väntar på restranden delar nu. Gillar att den bygger upp stämningen och återblickar för att förstå vissa personer. Rekommenderar starkt.

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 23 december 2015

  Det här är en en roman, fast den har mycket verklighet i sig ändå. Det handlar om en sekt som kallas ViaTerra, men som påminner en hel del om verkliga sekter, till exempel Scientologikyrkan. Författaren, Mariette Lindstein, var med i Scientologikyrkan i tjugofem år, innan hon flydde därifrån för cirka tio år sedan. Så romanen bygger ju mycket på hennes egna upplevelser där. Men boken är skriven som en roman, och det är den första boken i en trilogi om sekten.

  Jag tyckte mycket om bo... Läs hela recensionen

 8. Läs den!
  Bokmalen, 10 november 2015

  En fantastisk bok! Jag sträckte läste den! Att Lindstein också till viss del har inspirerats av sitt eget liv ger boken en speciell pondus.

 9. bra bok
  jan peter bideman, 22 oktober 2015

  Denna historia är mycket välskriven och lagom suggestiv,så väl platser som personer och händelser är väl beskrivna, historian är förmodligen ganska realistisk och bitvis rätt obehaglig. Den påvisar vad människor är kapabla till under hjärntvätt, kan rekommendera den.

 10. Fantastiskt välskriven och obehaglig bok! Läs den!
  Malin G, 13 september 2015

  En bok som berör!!
  Obehaglig och verklighetstrogen. Det känns att Mariette vet vad hon skriver om.
  Har du väl börjat så är du fast. Läs "Sekten på Dimön" och bli trollbunden av denna välskrivna och obehagliga bok.

 11. Rekommenderas!
  Maria Halling, 8 september 2015

  Sekten på Dimön är en riktigt spännande roman med imponerande bra driv i berättelsen. Den ger dessutom en inblick i hur det kan gå till att lockas med i ett sammanhang som sedan spårar ur. Efter att ha läst boken kan jag inte låta bli att fråga mig själv - skulle detta kunna hända mig? Och svaret är läskigt nog: ja, förmodligen. Att författaren baserar sin historia på sina egna erfarenheter som medlem i Scientologikyrkan gör ju det hela än mer intressant och trovärdigt. Det här är en bok jag verkligen kan rekommendera!

 12. Sträckläst
  Jan Kamitz, 4 september 2015

  Boken är lättläst och den är svår att slita sig från. Handlingen presenteras i högt tempo och författaren använder ett målande språk. Boken beskriver hur lätt man kan dras in i och hur svårt det kan vara att ta sig ur en organisation präglad av en stark ledare-diktator och av honom styrd ideologi. Boken är verkligen värd att läsa och den ger dig också inblick i hur sektliknande organisationer styrs.

 13. Spänning
  Cecilia Lindblom, 31 augusti 2015

  En otroligt spännande och gripande bok. Den fångade mig direkt. Jag kunde inte sluta läsa.

  Författarens beskrivnings av miljöerna och karaktärerna gjorde att jag såg dem tydligt framför mig

  Boken gav mig verkligen en tankeställare och den kommer att finnas länge i mitt hjärta.

  Den här boken är ett måste för alla bokälskare. Jag rekommenderar boken starkt

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om Sekten på Dimön