Right is wrong : fyra decennier av kinesisk konst ur M+ Sigg collection (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2014-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bildmuseet
Dimensioner
265 x 192 x 20 mm
Vikt
930 g
SAB
Ib-oea
ISBN
9789176010631
Right is wrong : fyra decennier av kinesisk konst ur M+ Sigg collection (inbunden)

Right is wrong : fyra decennier av kinesisk konst ur M+ Sigg collection

Inbunden Svenska, 2014-05-01
269
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Utställningen Right is Wrong presenterade centrala verk av betydande konstnärer och en nutida kinesisk konsthistoria. Den omfattade drygt 80 verk ur en av världens främsta samlingar av kinesisk samtidskonst: M+ Sigg Collection från M+, det stora museum för visuell kultur som byggs i Hongkong för att öppnas i slutet av 2017.

I den rikt illustrerade utställningskatalogen ger kurator Pi Li en konsthistorisk översikt av den kinesiska samtidskonstens utveckling. Med start i 70-talet och konstnärsgrupper som No Name och Stars, via händelserna på Himmelska fridens torg 1989, följer vi utvecklingen fram till dagens rika konstscen. Boken beskriver den kinesiska konstscenen i relation till den politiska händelseutvecklingen i Kina. Här presenteras också en tidslinje där historiska och politiska händelser i Kina kan läsas mot viktiga händelser inom konstområdet och ger oss möjlighet att studera sambandet mellan konst och samhälle utifrån den specifika kinesiska nutidshistorien.

Till katalogen bidrar även Uli Sigg, vars privata samling utgjorde en förutsättning för utställningen, med en personlig reflektion kring det egna samlandets drivkrafter och mål. Katalogen, som finns i både svensk och engelsk upplaga, inleds av ett gemensamt förord av kuratorerna Katarina Pierre, museichef Bildmuseet och Lars Nittve, museichef M+.

Right is Wrong var resultatet av ett samarbete mellan Bildmuseet, Umeå universitet, och M+ i West Kowloon Cultural District, Hongkong. Utställningen visades på Bildmuseet under det Europeiska kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Utställningen har kuraterades av Pi Li, chefsintendent M+; Lars Nittve, museichef M+ samt Katarina Pierre museichef Bildmuseet i samarbete med Uli Sigg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Right is wrong : fyra decennier av kinesisk konst ur M+ Sigg collection
  2. +
  3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna