Leonor Fini : pourquoi pas? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2014-09-30
Upplaga
1
Förlag
Bildmuseet
Medarbetare
Andersson, Cecilia (förf.)
Dimensioner
235 x 175 x 22 mm
Vikt
624 g
SAB
Ibz Fini, Lenonor
ISBN
9789176011065

Leonor Fini : pourquoi pas?

Inbunden,  Engelska, 2014-09-30
317
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Leonor Finis mångsidiga konstnärskap presenterades för första gången för en svensk och nordisk publik på Bildmuseet våren 2014. Boken Leonor Fini / Pourqoui pas? innehåller ett rikt bildmaterial från utställningen och tidigare opublicerade texter av konstnären Leonor Fini. Dessutom nyskrivna bidrag av poeten och författaren Lasse Söderberg, konstvetaren och kuratorn Anna Rådström, samt kuratorerna Cecilia Andersson och Brita Täljedal, Bildmuseet.

Leonor Fini (1907-1996) utmanade genom att ifrågasätta gränser mellan kvinnligt och manligt, myt och verklighet, det medvetna och det omedvetna. Hon gick demonstrativt sin egen väg och hennes arbete utmärks av ett radikalt, konsekvent och individuellt förhållningssätt. Hon rörde sig i surrealistkretsar och deltog i surrealisternas utställningar samtidigt som hon markerade avstånd från gruppens förgrundsgestalt André Breton och hans dominerande inställning.

Ur förordet av museichef Katarina Pierre:

"Pourquoi pas? (Varför inte) är frågan Leonor Fini ställde. Varför inte föreställa sig ett annat sätt att vara i världen? Ett annat sätt att se på världen? Det är också den fråga konsten ställer. Konsten tvingar oss att se med nya ögon, att se verkligheten ur ett nytt perspektiv, något som skulle kunna beskrivas som konstens politiska kvalitet. Den visar att en annan värld är möjlig.

Utställningstiteln Pourqoui pas? är Leonor Finis egen, den är hämtad från titeln på hennes opublicerade manuskript. Vi är stolta över att för första gången kunna publicera några av texterna från manuskriptet i denna katalog."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leonor Fini : pourquoi pas?
  2. +
  3. My Name is Barbra

De som köpt den här boken har ofta också köpt My Name is Barbra av Barbra Streisand (inbunden).

Köp båda 2 för 516 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »