Herre och Dräng (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-01-21
Förlag
Anncona Media
Översättare
Göte Bjurman
ISBN
9789176054093
Herre och Dräng (e-bok)

Herre och Dräng (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-01-21

Styckköp

18

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Herre och Dräng är en novell av Leo Tolstoj, först publicerad 1895. Denna översättning av Göte Bjurman publicerades på svenska 1913.

Herre och Dräng är en klassiker skriven av Leo Tolstoy. Berättelsen handlar om en godsägare och hans kusk. Trots kuskens varningar ger de sig ut på en ödesdiger färd i rykande snöstorm.

Lev Nikolajevitj Tolstoj, (1828-1910), var en rysk författare. Han skrev främst romaner och noveller, men senare i livet skrev han även pjäser och essäer.

Tolstoj är en av giganterna inom rysk litteratur. Bland hans främsta verk finns romaner som Krig och fred och Anna Karenina och kortromaner som Hadji Murat and Ivan Iljitjs död.

Hans samtida hyllade honom. Fjodor Dostojevski ansåg att han var den främsta bland de då levande författarna. Gustave Flaubert utbrast, då han läst en översatt version av Krig och fred, "Vilken konstnär och vilken psykolog!" Anton Tjechov, som ofta besökte Tolstoj på hans gods på landet, skrev "När litteraturen besätter en Tolstoj är det lätt och behagligt att vara författare; även när du vet med dig att du själv inte åstadkommit något och fortsätter att inte åstadkomma något, så är det inte så hemskt som de annars kan vara eftersom Tolstoj åstadkommer åt alla. Vad han gör tjänar till att rättfärdiga allt hopp och all strävan inom litteraturen."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leo Tolstoj