Regnbågens tid (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (416.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Unni Drougge
Utgivningsdatum
2015-05-15
Förlag
Tundell Salmson audio
Originaltitel
Operation Lynx
Medarbetare
Salmson, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Jenny Salmson
SAB
Hc
ISBN
9789176070147
Regnbågens tid (ljudbok)

Regnbågens tid Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-05-15

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den unga Emelie har alltid varit följsam och anpasslig. När hennes mamma anmäler henne till det stora EU-jippot "Miss Europa" ställer hon lydigt upp och blir efter ett par skönhetskirurgiska ingrepp uttagen till final. Men när hon under högtidliga former koras till representant för Sverige flyger fan i henne och hon orsakar stor skandal.

Emelie flyr ner till Brovattnet med den unge hungrige journalisten Calle hack i häl. Där lever folk ett stillastående, tryggt och bekvämt liv i gemytligt grannskap. Men i samma stund som Emelie gör entré rörs idyllen i Brovattnet upp. Kristin, den harmoniska hemmafrun, blir våldtagen av en brutal best. Thea, den folkkära äldre författarinnan, får sina sexuella lustar väckta av Emelies välsvarvade kropp. Och Sanne, den moderna häxan, förlorar sin kraft.

Ett stenkast från Brovattnet huserar Regnbågsfolket, en samling marginella existenser som bildat ett reservat för alla dem som inte känner sig hemma i det tuffa samhällsklimatet. Egendomliga ting tycks pågå där men ingen vet riktigt vad. Människoödena flätas allt hårdare samman till en härva av datahackers, militanta miljövänner, ockulta riter, politiska topphemligheter, hallucinationer, spådomar och envisa skuggor ur det förflutna.
Tills det ultimata akutläget uppstår.
Rikets säkerhet står på spel.

Recensioner:

"En vindlande underhållningsroman med övernaturliga inslag och samhällskritik huller om buller ... Ett roligt och stökigt roman-ufo, med massor av tjofräs och vrede i. Den råa humorn piggar upp."

Maja Lundgren, Aftonbladet

"Ger hundra gånger mer substans och underhållning än någon tvålopera som just nu går i TV. Jag njöt hejdlöst."

Margareta Hall, Vecko-Revyn
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Unni Drougge