Den fjärde sanningen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
710
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
01
Utmärkelser
Svenska deckarakademins pris för bästa översatta k
Förlag
Brombergs bokförlag AB
Översättare
Gunilla Lundborg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
An Instance of the Fingerpost
Dimensioner
110 x 180 x 38 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789176088388
Den fjärde sanningen (pocket)

Den fjärde sanningen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2000-01-01
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Oxford på 1600-talet. Dr Robert Grove förgiftas och dör under mystiska omständigheter. Misstänkt för mordet blir en ung, begåvad kvinna. Fyra personer berättar sin version av händelserna och alla pekar de ut olika mördare. Bara en avslöjar sanningen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den fjärde sanningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Allt var inte bättre förr
    Anette, 23 april 2006

    Denna spännande roman är uppdelad i fyra delar, där olika män beskriver samma historia på var sitt sätt. Det handlar om hur det kom sig att en tämligen obehaglig man i 1600-talets England blev mördad och varför en ung och fritänkande kvinna blev dömd för mordet. Den största behållningen av denna förvisso spännande roman är dock karatärsporträtten och beskrivningen av hur folk tänkte och värderade/dömde sin omgivning på 1600-talet (författaren har givetvis fått gissa sig till detta, men det fr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Iain Pears

Recensioner i media

1999 års Martin Beck Award, d v s bästa översatta kriminalroman, gav Svenska Deckarakademin till den brittiske konsthistorikern Ian Pears för "Den fjärde sanningen" (An Instance of the Fingerpost).

Doktor Grove är död och hans konjaksflaskas innehåll grumligt. Har han blivit mördad och, i så fall, av vem? Hans radikala, före detta tjänare, den avundsjuke kollegan eller den italienske köpmannasonen? Någon annan? I "Den fjärde sanningen" väver konsthistorikern och författaren Iain Pears skickligt en fiktiv historia kring en samling faktiska personer i 1600-talets Oxford. Fyra olika aktörer ger sin syn på omständigheterna kring doktor Groves död. Mordgåtan driver deras berättelser framåt och utgör stommen om än inte huvudtemat i varje enskild redogörelse.

En lika genomarbetad historisk whodunnit har inte utkommit sedan Umberto Ecos I rosens namn och boken är späckad med historiska fakta och kuriosa. Beskrivningar av riksomvälvande händelseförlopp blandas med inblickar i vardagslivet. Ett måste för den historiskt intresserade såväl som för den deckarfrälste!

"Den fjärde sanningen" fanns bland de nominerade titlarna till Deadlines pris Kaliber 99. Boken belönades dessutom med 1999 års Martin Beck Award, d v s bästa översatta kriminalroman, av Svenska Deckarakademin.