Ungdomsår (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Uppväxt (del 2)
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
01
Förlag
Brombergs
Översättare
Thomas Preis
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Youth
Dimensioner
220 x 135 x 20 mm
Vikt
290 g
SAB
Hep.01=c
ISBN
9789176088999

Ungdomsår

scener ur ett liv i provinsen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2002-08-01
190
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Pojken har blivit ung man och studerar matematik, läser poesi och finansierar studierna med diverse småjobb. Han vill bevisa en sak: "...att varje människa är en egen ö; att man inte behöver föräldrar." Samtidigt väntar han otåligt på att någonting ska hända. Så fort han får ihop tillräckligt med pengar tänker han lämna hemlandet Sydafrika för den verkliga världen. Och så lyckas han ta sig till London, en av de platser där livet kan levas fullt ut. Men London är stort och det är svårt att finna sig till rätta. Han hittar varken poesin eller kärleken.

Ungdomsår är en fascinerande fortsättning i J.M. Coetzees självbiografiska "romanserie", som inleddes med Pojkår. Den motstridighet och vilsenhet som fanns i pojken lever kvar i den unge mannen, om än i en annan form. J. M. Coetzee har skrivit romaner och essäsamlingar.

På svenska har tidigare utkommit sju romaner, däribland de Bookerprisbelönade Historien om Michael K och Onåd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ungdomsår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En oerhörd fortsättning
    Elias, 9 augusti 2023

    Han följer upp Pojkår, som är en av de bästa böcker jag läst, och levererar något helt i samma klass. Hans språk är för mig själva hjärtat i framställningen, om än det kanske låter märkligt. Inspirerande, gripande och omtumlande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av J M Coetzee