Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2004-07-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Henschen, Helena (form)
Dimensioner
218 x 135 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc,Hc.01
ISBN
9789176089941
I skuggan av ett brott (inbunden)

I skuggan av ett brott

Inbunden, Svenska, 2004-07-01
197
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jag har skrivit om fem döda personer, en berättelse om mord men också om livssmärta. Till sist blev det nödvändigt för mig att skriva eftersom jag växte upp i skuggan av ett brott som kom att påverka de efterlevande i flera generationer.

I skuggan av ett brott bygger på en verklig händelse som ägde rum den 7 mars 1932. Helena Henschens mamma var då femton år och denna dag förlorade hon sin familj i det som sedan gick till svensk kriminalhistoria som "de sydowska morden". För de efterlevande har händelsen varit onämnbar eftersom mördaren fanns inom den egna familjen. I sökandet efter vad som ledde fram till denna katastrof har Helena Henschen skrivit en starkt personlig och gripande roman. Där fakta och dokumentation tagit slut har hon låtit dikten ta vid och genom detta växelspel tecknas en levande bild av tiden, människorna och händelserna.

Helena Henschen är född och uppvuxen i Stockholm och arbetar som grafisk formgivare. Hon har tidigare bland annat arbetat som formgivare på Mah-Jong, vid Fria Proteatern, på Stockholms stadsmuseum och på tidskriften Moderna Tider. Romanen I skuggan av ett brott är hennes romandebut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Henschen

  • Hon älskade

    Helena Henschen

    I romanen Hon älskade skriver Helena Henschen om sin farmor Signe Thiel, född 1885 och dotter till den kände bankiren och konstmecenaten Ernest Thiel. Som ung kvinna i sekelskiftets Sverige revolterar hon mot sin far och sin uppväxt. Hon är borgar...