Att beställa användbara it-system (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-07-26
Förlag
Kornet
ISBN
9789176092255

Att beställa användbara it-system E-bok

Hur användarbehoven kan synliggöras tidigt i beställningen

E-bok,  Svenska, 2014-07-26
99
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I den här boken får du konkreta exempel på hur användbarhet och tillgänglighet kan tas med vid upphandlingar och beställningar av it-system.

Trots att vi utvecklat och beställt it-system i snart fyrtio år, har det varit vanligt att man struntat i sådana användningskvaliteter när system har upphandlats. Det är ett av skälen till att vi har fortsatt att drabbas av usla system som blivit rena katastroferna för både användare och för verksamhet.

Här finns sex fallstudier, från både privat och offentlig sektor, för olika typer av system. I boken kan du följa hur processerna sett ut i varje fall, och hur man resonerat för att få med kraven på användbarhet. På så sätt kan du hitta den modell som passar ditt projekt bäst.

Boken avslutas också med fem generella lärdomar kring hur man ska tänka, att it-system får en bättre användbarhet och tillgänglighet.

"Att beställa användbara it-system" har tillkommit på initiativ av regeringens Användningsforum. Boken har skrivits av Åke Walldius och Clas Thorén.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Digitaliseringen och arbetsmiljön

    Bengt Sandblad, Jan Gulliksen, Ann Lantz, Åke Walldius, Carl Åborg

    Vad är en god digital arbetsmiljö? Hur går man till väga för att skapa en sådan? Trots att det i dag finns mycket kunskap om detta, ser vi fortfarande it-projekt som havererar och missnöjda användare. Det är uppenbarligen svårt att lyckas i prakti...