Mörkret vid tidens ände (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-02-01
Förlag
Fri Tanke
ISBN
9789176097458
Mörkret vid tidens ände (e-bok)

Mörkret vid tidens ände (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-02-01

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vi står inför en ny revolution inom fysiken, där bilden av vårt universums mörka och okända sida sakta börjar klarna. Den saknade pusselbiten av partikelfysiken har hittats genom upptäckten av Higgs partikeln och det är dags att ta nästa steg. Med hjälp av strängteorin målas en bild upp av ett världsallt oändligt mycket större än vad vi tidigare trott. Vårt universum är kanske bara en liten del av ett obegrip ligt storslaget multiversum som vi bara precis börjat ana vidden av.

I boken får vi stifta bekantskap med den mörka materien och den mörka energin som fysikerna fort farande vet mycket lite om. Vi utforskar de mörka tidsåldrarna före Big Bang, får en skymt av hur det gick till när vårt universum skapades och följer historien vidare in i en avlägsen och hotande framtid.

Mörkret vid tidens ände tar dig till den absoluta forskningsfronten. Ulf Danielsson beskriver den mest stor slagna vetenskapen med sin karaktäristiska och poetiska prosa. När du läst den kommer du aldrig att se på stjärnhimlen på samma sätt igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Danielsson Ulf

  • Världen själv

    Danielsson Ulf

    Kan fysiken förklara människans inre upplevelser av världen? I åtta essäer ? på kollisionskurs med populära föreställningar om den senaste matematiken och fysiken ? avslöjar Ulf Danielsson en blind fläck i den västerländska vetenskapens historia: ...

  • Vårt klot så ömkligt litet

    Danielsson Ulf

    Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, har länge forskat på rymdens riktigt stora frågor, om tidens början, om svarta hål och mörk materia. I Vårt klot, så ömkligt litet återvänder han till jorden och sätter in den i ett kosmiskt perspektiv ...