Svenska konfliktregler : i ett internationellt perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2015-06-16
Förlag
Ratio
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
307 g
SAB
Oh
ISBN
9789176099384

Svenska konfliktregler : i ett internationellt perspektiv

Häftad,  Svenska, 2015-06-16

Slutsåld

Konfliktreglernas utformning är avgörande för en väl fungerande lönebildning. Men hur skiljer sig de svenska konfliktreglerna från motsvarande regler i våra viktigaste konkurrentländer? Finns lärdomar för Sverige?

I Svenska konfliktregler i ett internationellt perspektiv presenteras en strukturerad jämförelse av arbetsmarknadens konfliktreglers utformning, tillämpning och förändring i Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien och Sverige. Någon motsvarande studie har inte tidigare gjorts.

Dessa regler skiljer sig väsentligt åt mellan de olika länderna - även inom Norden. I samtliga länder finns olika former av inskränkningar i konflikträtten - ett slags överdriftsförbud. Andra gemensamma drag är fallande konfliktvolymer och växande betydelse för grundläggande rättsprinciper inom Europarätten.

Det finns goda skäl även i Sverige att undvika överdrifter när parterna använder konfliktvapnet. Detta aktualiserar frågor kring parternas, Arbetsdomstolens och lagstiftningens förmåga att i svensk kontext och tradition artikulera och utveckla dessa rättsprinciper.

Boken vänder sig till alla som arbetar med eller berörs av den svenska arbetsmarknadsmodellens utformning och konsekvenser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna