Min Jihad : Jakten på liberal islam (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2019-09-18
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789176099445

Min Jihad : Jakten på liberal islam E-bok

(5 röster)
E-bok,  Svenska, 2019-09-18

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
När Hanna Gadban ser tillbaka på sitt djupa engagemang för individens frihet och rätten att slippa förtryck blir hon förvånad över de ilskna reaktioner som följt i kampens spår. Hur kunde hon, och hennes åsikter, väcka så starka känslor bland människor som påstod sig slåss för mänskliga rättigheter?

Här skildrar Gadban hur hon i sitt sökande efter en förklaring fick upp ögonen för den djupt reaktionära islamismens utbredning i Sverige och dess oheliga allians med vänsterideologier.

Som troende och liberal muslimsk kvinna möter hon kritik från många håll; alltifrån islamofober till islamister, och även från vänster- och kulturdebattörer. Hennes egen jihad, kamp, handlar om rätten att vara liberal muslim i Sverige i dag och kämpa mot den ökade radikaliseringen bland hennes trosfränder.

*

Den hett omtalade boken Min jihad av läraren och debattören Hanna Gadban har utkommit i upplaga och med nytt förord. Gadbans avslöjanden om hur radikal islamism har fått fäste i Sverige har tänt en ny debatt om patriarkala och antidemokratiska krafter som, paradoxalt nog, i många fall understöds av blåögda politiker och institutioner. Hanna Gadban har också själv blivit måltavla för hårda angrepp; trots att hon själv är muslim och invandrare har hon anklagats för att sprida både rasism och islamofobi.

Min jihad skildrar bland annat den djupt reaktionära islamismens oheliga allians med vänsterideologier. Hennes egen kamp (jihad) handlar om rätten att vara liberal muslim i Sverige och kampen mot ökad radikalisering bland hennes trosfränder.

I det nya förordet skriver Hanna Gadban om påhoppen från de statsunderstödda organisationer som säger sig vilja motverka islamofobi. Förföljelse, smutskastning och trakasserier har blivit en del av hennes vardag. "Det har förvandlat mitt liv till en mardröm."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »