Barnkonventionen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
1
Förlag
Thomson Fakta
Originaltitel
Barnkonventionen
Dimensioner
210 x 148 x 3 mm
Vikt
80 g
SAB
Occ.01
ISBN
9789176102442
Barnkonventionen (häftad)

Barnkonventionen

principer och regler i urval

Häftad Svenska, 2004-08-01
109
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
I arbetet med att förverkliga barnkonventionen i Sverige får två av ko nventionens principer särskilt mycket uppmärksamhet: barnets bästa och barns rätt att komma till tals. Detta häfte innehåller det väsentliga om de nämnda principerna och svensk rätt - med många exempel från lag stiftningen. Förhållandet mellan ett urval av övriga artiklar i konven tionen och svenska lagregler kommenteras summariskt. Häftet bör med fö rdel kunna användas som studiematerial för ökade kunskaper om barnkonv entionen i olika verksamheter och utbildningar t.ex. organisationer, m edia, beslutsfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnkonventionen
 2. +
 3. Offentlighetsprincipen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentlighetsprincipen av Alf Bohlin (häftad).

Köp båda 2 för 516 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Melin

 • Juridikens begrepp

  Stefan Melin

  Juridikens begrepp har blivit ett oumbärligt hjälpmedel, både inom den juridiska utbildningen och i olika verksamheter där det är viktigt att förstå rättsliga sammanhang. Det intensiva förändringsarbetet inom den offentliga sektorn påverkar en rad...

 • Våra domstolar : organisation och verksamhet m.m.

  Stefan Melin

  Domstolsväsendet är mitt inne i en reformering med flera utmaningar. De organisatoriska förändringarna och nyheterna i lagstiftningen är många. Överföringen av ärenden från domstolar till förvaltningsmyndigheter har fortsatt och målsättningen för ...

Bloggat om Barnkonventionen

Övrig information

I arbetet med att förverkliga barnkonventionen i Sverige får två av konventionens principer särskilt mycket uppmärksamhet: barnets bästa och barns rätt att komma till tals. Detta häfte innehåller det väsentliga om de nämnda principerna och svensk rätt - med många exempel från lagstiftningen. Förhållandet mellan ett urval av övriga artiklar i konventionen och svenska lagregler kommenteras summariskt.

Häftet bör med fördel kunna användas som studiematerial för ökade kunskaper om barnkonventionen i olika verksamheter och utbildningar t.ex. organisationer, media, beslutsfattare.