Marknadsföringslagen - en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2014-08-01
Förlag
Karnov Group
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
353 g
SAB
Oeaae
ISBN
9789176105382
Marknadsföringslagen - en kommentar (häftad)

Marknadsföringslagen - en kommentar

Häftad Svenska, 2014-08-01
1199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Marknadsföringsrätten har över tid gett upphov till ett ganska stort antal böcker och artiklar på olika nivåer allt sedan Sverige blev ett europeiskt föregångsland genom 1970 års lag mot otillbörlig marknadsföring. Däremot har marknadsföringslagen aldrig tidigare blivit föremål för en regelrätt lagkommentar. Förklaringen kan vara att området är det närmaste vi i Sverige kommer det man kan kalla för ett system av judge made law. Lagen fastställs och utvecklas av rättsliga prejudikat. Författningens centrala delar är ganska öppna och domarnas tolkning görs på ett sådant sätt att det kontinuerligt skapas ny lag på grundläggande rättsliga principer. Den här boken vänder sig i första hand till jurister som har anledning att tolka och tillämpa marknadsföringslagen. Men den kan säkert genom sin omfattande och översiktliga redovisning av praxis även komma till nytta både i undervisning och som referensbok. Marianne Levin är efter emeritering år 2009 återanställd som professor i civilrätt på Stockholms universitet, där hon framgångsrikt har ägnat sig år immaterialrätt och marknadsrätt. Marianne Levin är ordförande i Svenska Föreningen för Immaterialrätt (SFIR) och sitter i styrelsen för Institutet för Immaterialrätt och Marknadsrätt vid Stockholms universitet (IFIM). Hon promoverades år 2004 till hedersdoktor vid Svenska Handelshögskolan i Helsingfors.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknadsföringslagen - en kommentar
  2. +
  3. Marknadskontrollmyndigheter - befogenheter och sanktionsmöjligheter. SOU 2017:69 : Betänkande från 2016 års marknadskontrollutredning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknadskontrollmyndigheter - befogenheter och ... av Utrikesdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 1478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marianne Levin