Brottsbalken : en kommentar. Kapitel 1-38 (del 1-3) (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
1770
Utgivningsdatum
2018-03-20
Upplaga
1
Förlag
Karnov Group
Dimensioner
226 x 155 x 122 mm
Vikt
2870 g
SAB
Oeb-c
ISBN
9789176106709
Brottsbalken : en kommentar. Kapitel 1-38 (del 1-3) (häftad)

Brottsbalken : en kommentar. Kapitel 1-38 (del 1-3)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-03-20
2399
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Detta är en tryckt version av Karnov Groups Lexinokommentar till brottsbalken. Kommentarerna har sedan några år funnits utgivna på nätet, men görs här för första gången tillgängliga i tryckt form. Kommentarerna är, med några undantag, helt nyskrivna för Lexino. Ett uttalat syfte har varit att åstadkomma en användarvänlig kommentar i vilken det med hjälp av enkel men tydlig rubriksättning ska vara lätt att finna fram till den fråga man önskar läsa mer om. I relation till mer traditionella lagkommentarer har en ambition varit att inte tynga texterna med information om en bestämmelses historia i andra fall än då detta krävs för att man ska förstå det nuvarande rättsläget. Lagkommentarerna ska vara lätta att använda också under tidspress. I den meningen är det inte fel att säga att Lexinokommentaren primärt är utformad med tanke på behoven i det praktiska rättslivet. Lexinos kommentarer ska, kort sagt, vara en pålitlig och lättanvänd källa för den som vill veta hur gällande straffrätt ser ut. Kommentarerna ska ge raka besked där sådana finns att ge, upplysa om osäkerhet när sådan finns och därtill bidra med analys och till förståelse. Bokens författare är Petter Asp, Sandra Friberg, Frida Göranson, Sven Johannisson, Mattias Larsson, Eric Leijonram, Göran Nilsson, Mari-Ann Roos, Karin Sandahl, Magnus Ulväng, Lars Wallinder, Josef Zila och Jack Ågren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brottsbalken : en kommentar. Kapitel 1-38 (del 1-3). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Besviken så här långt !
    Per Johan Länström, 15 juni 2018

    Naturligtvis har jag bara hunnit titta på delar av böckerna men hittills är jag besviken, inga bra referenser eller liknande. Hade förväntat mig mycket mer.

    Med vänlig hälsning Johan Länström

Visa alla 1 recensioner