Utveckla den verkliga verksamheten : en handbok i konsten att identifiera och genomföra verksamhetens viktigaste utveckling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2015-09-08
Förlag
Rydin&Partner AB
SAB
Qbab
ISBN
9789176110751
Utveckla den verkliga verksamheten : en handbok i konsten att identifiera och genomföra verksamhetens viktigaste utveckling (häftad)

Utveckla den verkliga verksamheten : en handbok i konsten att identifiera och genomföra verksamhetens viktigaste utveckling

Häftad, Svenska, 2015-09-08
338
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En ledare som tar sina planer på för stort allvar utsätter sin verksamhet för stor risk.

All planering är ofullständig. Verkligheten lurar ständigt runt hörnet och ändrar förutsättningarna. En verklighet som är summan av allt vi vet, tänkt, missat, glömt, inte visste om. Som också är summan av alla tolkningar vi människor gör, vägar vi väljer och beslut vi fattar.

När man utvecklar en verksamhet måste det göras i två dimensioner:

Den planerade, som hjälper oss att dra upp riktlinjer för vad som ska göras och
Den verkliga, som är den verksamhet som egentligen ska utvecklas och som också består av allt vi inte tänkt på, tolkat olika, har gjort och kommer att göra.

En ledare måste kunna verka i bägge dimensionerna för att inte riskera att teorier tar över. Boken visar hur man utvecklar en verksamhet i båda dessa dimensioner.

Författaren

Anders Rydin har en bakgrund som företagsledare och konsult i Sverige och internationellt inom framför allt IT-branschen, tjänstesektorn, sjukvårdens organisation och detaljhandeln.

Anders Rydin har samlat sina erfarenheter från över 70 förändringsuppdrag i denna bok som även beskriver förändringsarbetet ur ett beteendevetenskapligt perspektiv.

Tidigare har Anders Rydin tillsammans med kollegor skrivit boken Strukturerad analys och Konstruktion av informationsbehandlingssystem (SAK-modellen), som användes som kurslitteratur på universitet och högskolor i Sverige, även utgiven av McGraw Hill i USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utveckla den verkliga verksamheten : en handbok i konsten att identifiera och genomföra verksamhetens viktigaste utveckling
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »