Sov gott! : råd och tekniker från KBT (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2015-09-05
Förlag
Percussina förlag
Dimensioner
228 x 150 x 12 mm
Vikt
420 g
SAB
Vefe
ISBN
9789176111109
Sov gott! : råd och tekniker från KBT (häftad)

Sov gott! : råd och tekniker från KBT

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-09-05
179
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sov gott! : råd och tekniker från KBT Kan levereras innan julafton
I Sov gott! får du med kognitiv beteendeterapi (KBT) hjälpa dig själv att sova bättre, bli piggare och gladare.

KBT går ut på att du själv agerar aktivt för att förstå och förändra din situation, till exempel genom att föra sömndagbok, lägga om dina rutiner och lära dig att slappna av. Det handlar kort sagt om att skaffa nya sätt att hantera och se på tillvaron. Genom att göra nytt kommer du också så småningom att tänka nytt. Det är nämligen ofta där skon klämmer när man sover dåligt: man tänker för mycket och man tänker ?fel?. Du klarar till exempel av din dag även om du inte har sovit åtta timmar. Och det är inte alltid sömnbrist som gör att du känner dig trött.

Att Sov gott! fungerar för att sova bättre, har visats i flera vetenskapliga studier med mycket goda resultat, både som bok (Jernelöv et al. BMC Psychiatry (2012) 12:5, http://www.biomedcentral.com/1471-244X/12/5) och som grupp- och internetförmedlad behandling (Blom et al Behaviour Research and Therapy 70 (2015) 47-55, http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0005796715000777).

Att genomföra beteendeförändringar på egen hand kan vara krävande, och vill du ha stöd av en KBT-behandlare kan du tala med din vårdcentral eller söka efter behandlare där du bor via www.kbt.nu, men faktum är att det för många fungerar utmärkt att använda Sov Gott! även utan behandlarstöd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sov gott! : råd och tekniker från KBT
 2. +
 3. Social fobi - social ångest : effektiv hjälp med KBT

De som köpt den här boken har ofta också köpt Social fobi - social ångest : effektiv hjälp me... av Tomas Furmark, Annelie Holmström, Elisabeth Sparthan, Per Carlbring, Gerhard Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sov gott! : råd och tekniker från KBT. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fick bättre sömn men medföljande CD/länk är dålig
  Nyfiken, 7 augusti 2016

  Den vetenskapliga aproachen tilltalar och det känns gediget och trovärdigt. Kul att svensk forksning ligger i framkant. Lite drygt att föra bok över både dag och natt så jag skippade snabbt dagaktivitetsregistreringen. Det gick lika bra. Den exelbaserade dag& nattboken är verkligen usel. 2016 har vi vant oss vid snygga smidiga appar och det här är helt undermåligt!
  Texten i boken är annars just det tvättäkta nattugglor behöver veta för att vara motiverade att (äntligen) ta tag i sina söm... Läs hela recensionen

 2. En pedagogisk bok.
  Birgitta Nymlan, 9 februari 2016

  Boken är lärorik och har en bra pedagogiskt uppbyggd. Manar till eftertanke och kanske förändring av rutiner vardagliga vanor för ett bra liv.
  Rekommenderar boken. Att läsa i lugn och med eftertanke, för en varaktig förändring.

Visa alla 2 recensioner