Universitetet, Campus Beckomberga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
548
Utgivningsdatum
2016-03-29
Förlag
Ulf Larsson
Dimensioner
210 x 150 x 33 mm
Vikt
861 g
ISBN
9789176111147
Universitetet, Campus Beckomberga (häftad)

Universitetet, Campus Beckomberga

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-03-29
230
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är augusti 2008. I en av otaliga omorganiseringar har universitetet utlokaliserat några av sina språkinstitutioner till det numera nedlagda och för ändamålet ombyggda mentalsjukhuset Beckomberga. Där framlever romanens tre huvudpersoner Minton, Karin och Dag sina arbetsdagar under ihärdiga konflikter med varandra och studenterna, i ständig kamp med en svällande byråkrati och en aldrig sinande ström av bisarra intriger runt de akademiska köttgrytorna. Deras kaotiska privatliv och mer eller mindre särartade personligheter ställer också ofta till det. Inte minst en tjänsteresa till Rio de Janeiro får oanade konsekvenser...

UNIVERSITETET, CAMPUS BECKOMBERGA är en brett anlagd, skarp och realistisk satir över den svenska högskolevärlden. Romanen utspelar sig främst i Stockholm på det nyöppnade Campus Beckomberga, i kvarteren runt Mosebacke och vid Telefonplan. Den är en kritisk och träffsäker skildring av dagens Stockholm med dess trendiga surdegsbagerier, kaffebarer och dyra bostadsrätter. Sist men inte minst är boken ett uppfriskande inlägg i debatten om den svenska högskolans tillkortakommanden och framtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Universitetet, Campus Beckomberga
 2. +
 3. Beckomberga : ode till min familj

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beckomberga : ode till min familj av Sara Stridsberg (pocket).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Universitetet, Campus Beckomberga. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sanslöst roligt, mitt i prick
  K M E, 27 april 2016

  Enormt rolig, hög igenkänningsfaktor för en stockholmare & akademiker. Har aldrig tidigare skrattat så mycket medan jag läst en roman. Dessutom synnerligen välskriven - rekommenderas!

 2. Välskrivet och roligt om universitetet
  Litteraturälskaren, 10 april 2016

  En väldigt välskriven berättelse med riktigt bra och originellt språk. Karaktärerna spännande och ovanliga och skildras mycket målande och trovärdigt, det gäller även bokens miljöer som mestadels är olika ställen i Stockholm men även Rio, Indien, Skåne mm. Rolig drift med både universitetsmiljön och Stockholm, aldrig hade jag trott att så mycket galenskaper utspelar sej bakom universitetets kulisser. Rekommenderas absolut!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Larsson