Chefen som kunde tala med medarbetare (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-17
Förlag
Renew Magazine Förlag
ISBN
9789176112380
Chefen som kunde tala med medarbetare (e-bok)

Chefen som kunde tala med medarbetare E-bok

för både resultat och trivsel

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-17
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Alla chefer vill att medarbetarna ska prestera väl men också trivas med sina uppgifter. Så ser dock inte alltid verkligheten ut. Hur kan man göra?
Här delar ledarskapskonsulten Åsa-Mia Fellinger med sig av all sin erfarenhet och kunskap. Efter framgången med "Svåra medarbetarsamtal" vill hon hjälpa chefen förstå vad som behövs ändras i hans eller hennes ledarskap för att medarbetarnas insatser ska förbättras. I huvudsak handlar det om kommunikation. Första steget är att identifiera de arbetsinsatser som är viktigast för verksamheten. Sedan behöver man ha relevant kunskap om de övergripande mekanismer som styr mänskligt beteende samt känna till vilka verktyg som finns att tillgå för att för att bli tydligare, ge positiv förstärkning, och konstruktiv feedback. Allt detta går författaren igenom steg för steg, och ägnar dessutom sista kapitlet åt att ge en mängd exempel på vanliga problemsituationer och hur man kan hantera dem.
"Chefen som kunde tala med medarbetare" är en mycket praktisk handbok i problemlösning, i hur man kommunicerar och agerar för att skapa arbetsmotivation och resultat, hur man lyssnar och bekräftar. Här finns frågor för chefen att reflektera över och verktyg att använda. Kort sagt en bok för var och en som har ansvar för personal och verksamhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fellinger Åsa-Mia

  • Svåra medarbetarsamtal

    Fellinger Åsa-Mia

    Det är inte lätt när man som chef måste framföra negativa besked, kritik eller till och med tvingas avskeda någon. Men alla kan förbättra sin kommunikativa förmåga. Svåra medarbetarsamtal, som nu kommer i en ny och uppdaterad utgåva, ger den hjälp...

  • Den professionella anställningsintervjun

    Fellinger Åsa-Mia

    Den professionella anställningsintervjun är en praktisk handbok för dig som arbetar med urval och rekrytering. Den ger en beprövad metod för hur du kan genomföra professionella anställningsintervjuer och rekrytera rätt person till rätt jobb. Det ä...