Andrea Andreen: för livets skull (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-04-18
Förlag
MagnaCartaKB
Dimensioner
177 x 110 x 10 mm
Vikt
181 g
SAB
Lz Andreen, Andrea
ISBN
9789176116319
Andrea Andreen: för livets skull (häftad)

Andrea Andreen: för livets skull

Häftad,  Svenska, 2016-04-18
192
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"När jag ser tillbaka på mitt liv finner jag att jag haft två stora mål som legat mig varmt om hjärtat, båda förmodligen lika svåra att uppnå. Det ena är en värld utan krig, en värld där människor kan lösa sina dispyter genom förhandling. Det andra är ett mänskligt samhälle - det vill säga ett samhälle där kvinnor har lika stort inflytande som män."

Andrea Andreen (1888-1972) var radikalpacifist, fredsaktivist, läkare och sexualupplysare. En visionär idealist som reste jorden runt i sin kamp för nedrustning, fred och jämställdhet mellan män och kvinnor. Idag är det inte många som känner till hennes namn. Men en gång i tiden väckte hon stormakternas intresse. Elisabet Larberg och Magna Andreen Sachs har skrivit den första biografin om pionjären och kvinnosakskvinnan Andrea Andreen. Skildringen av hennes liv och gärning är inte bara en berättelse om en unik människa, det är också ett unikt stycke kvinno- och samtidshistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Andrea Andreen: för livets skull
  2. +
  3. Värdland Sverige: för krigsövningar eller fredspolitik?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värdland Sverige: för krigsövningar eller freds... av Valentin Sevéus (kartonnage).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Karlstad med kulturhistoriska ögon D. 2 : husen kring Frödingsparken

    Elisabet Larberg, Maria Linder, Ann-May Brodén, Hans Olsson

    Föreningen Karlstad Lever arbetar för att värna och öka kunskapen om kulturbyggnader. Detta är den andra delen i skriftserien "Karlstad med kulturhistoriska ögon" där föreningen ger sin syn på de kulturhistoriska värden som finns i Karls...