IMPAKT - Skatter och avgifter i Sverige  (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-27
Förlag
Melker Förlag
ISBN
9789176151914
IMPAKT - Skatter och avgifter i Sverige  (e-bok)

IMPAKT - Skatter och avgifter i Sverige E-bok

E-bok (PDF), Svenska, 2015-08-27
289
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
IMPAKT - Skatter och avgifter i Sverige är en bok såväl för det svenska näringslivet som för andra som vill orientera sig översiktligt beträffande skatter och avgifter i Sverige. Boken ingår i IMPAKT-serien. IMPAKT står för Inkomstskatt, Mervärdesskatt (moms), Punktskatt, Arbetsgivaravgifter, Källskatt (skatteavdrag) och Tull. Genom förkortningen IMPAKT får läsaren ett enkelt kom-ihåg avseende vilka skatter och avgifter som normalt berör en företagare. IMPAKT ger också en uppfattning av bokens huvudsakliga innehåll:

- Boken inleds med direkt skatt, kapitlet Inkomstskatt (I).

- I kapitlet Företagsbeskattning behandlas just företagsbeskattningen med betoning på inkomstskatt varvid bl.a. vissa jämförelser görs med den vanligaste indirekta skatten, mervärdesskatt (moms), och med den civilrättsliga redovisningsrätten.

- I kapitlen Mervärdesskatt (moms) (M) respektive Tull och punktskatter (T+P) behandlas särskilt mervärdesskatt samt de båda andra vanligaste indirekta skatterna, tull och punktskatt.

- I kapitlet Källskatt (skatteavdrag) och arbetsgivaravgifter m.m. (K+A) behandlas bl.a. skatteavdrag och arbetsgivaravgifter.

- Andra skatter och avgifter berörs i kapitlet Övrigt om skatter och avgifter.

Denna bok ger därmed en översikt avseende innebörden av de vanligast förekommande skatterna och avgifterna i Sverige. Boken baseras i vissa delar på bl.a. de tre övriga hittills utgivna böckerna i IMPAKT-serien:

- Kapitlen Inkomstskatt och Företagsbeskattning baseras på IMPAKT - studiehandledning i inkomstskatt, socialavgifter och mervärdesskatt;

- kapitlet Mervärdesskatt (moms) baseras på IMPAKT - Momsnyckeln; och

- kapitlet Tull och punktskatter baseras i viss mån på sektionen Internationella affärer och moms i IMPAKT - Momsnyckeln och berör dessutom bl.a. vad som anges om punktskatter i IMPAKT - Avtal och momsavdrag. Dessutom berörs i kapitlet bl.a. även problem med nya regler från och med 2015 om förfarandet beträffande moms vid import, vilka har behandlats även i Momsrullan.

- Kapitlet Källskatt (skatteavdrag) och arbetsgivaravgifter m.m. innehåller bl.a. uppgifter i dessa hänseenden från nämnda studiehandledning.

I boken Skatteförfarandepraktikan - med straff- och europarättsliga aspekter behandlas de förfarandemässiga reglerna om skatter och avgifter. De förfaranderegler som särskilt berörs i förevarande bok kan ses komplement till Skatteförfarandepraktikan och vice versa.

I boken beaktas de regler som gällde per den 1 januari 2015.

För mer info om denna bok och andra böcker på Pedagogiskt Forum Skatt, se www.forssen.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »