Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2014-12-16
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Medarbetare
Petrovski, Monika O. (form) / Prieditis, Linda (foto)
Dimensioner
260 x 206 x 20 mm
Vikt
844 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789176171257

Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kött

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2014-12-16

Slutsåld

"Vi är väldigt många som äntligen insett vikten av att äta mer grönt och mindre kött, men vägen dit är olika för alla. En del kör hardcore direkt, blir veganer och bunkrar med torkade bönor, mandelsmör och rökt tofu. Andra, som jag, väljer en mjukare variant med mycket ost, lite friterat, krämiga såser med mjölkprodukter Och en burgare då och då, gjord på riktigt bra kött. Att äta vegetariskt så mycket man bara kan, med något undantag när suget efter kött blir riktigt starkt, det är att vara flexitarian."

I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt från enkla favoriter och trerättersmiddagar till lättgillade recept för barn och skeptiker.

Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist. Superavancerade tekniker och långa ensamma timmar i köket är inte hennes grej; bäst är rolig mat man kan laga på rimlig tid tillsammans med vänner och familj. Hon har svårt för pekpinnar och menar att alla måste försöka hitta sitt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen för att utvecklingen ska bli hållbar på riktigt.

Format: 203x256 mm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kött. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok
    Agneta Siljekil, 16 september 2016

    För nån som äter mestadels grönt är den här fantastisk. Fin och lätt vill laga allt som finns i boken.

  2. Riktigt bra bok
    Cecilia , 2 april 2015

    med inspirerande och fräscha recept som är enkla att följa. Superfina bilder som gör att det vattnas i munnen. Jag kan varmt rekommendera den här boken.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lit...