Mytologi på 30 sekunder : den viktigaste klassiska myterna, gudarna, hjältarna och monstren, var och en förklarad på en halv minut (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
30 sekunder
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2015-09-25
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Hans Dalén
Dimensioner
235 x 187 x 15 mm
Vikt
624 g
SAB
Cmq
ISBN
9789176173091
Mytologi på 30 sekunder : den viktigaste klassiska myterna, gudarna, hjältarna och monstren, var och en förklarad på en halv minut (inbunden)

Mytologi på 30 sekunder : den viktigaste klassiska myterna, gudarna, hjältarna och monstren, var och en förklarad på en halv minut

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2015-09-25

Slutsåld

De 50 viktigaste klassiska myterna, gudarna, hjältarna och monstren, var och en förklarad på en halv minut.

Varför måste Herkules utföra sina tolv storverk? Hur fann Narcissus sitt livs kärlek? Och varför tog det Odysseus tio år att färdas åttio mil? Du kanske minns de här myterna, men kan du tillräckligt mycket om dem för att delta i en middagskonversation eller briljera med dina kunskaper i baren?

Mytologi på 30 sekunder beskriver de 50 viktigaste klassiska myterna och den underliggande meningen i dem på ett revolutionerande enkelt sätt - på bara två sidor, 300 ord och en bild vardera. Boken förklarar ursprunget till gudar, hjältar och monster i antikens Grekland och Rom samt de centrala poängerna i berättelserna om dem. Dessutom presenteras de sju största diktarna och dramatikerna under antiken. I denna unika bok har du chansen att lära dig de antika myterna på kortare tid än det tar att blinka med ett cyklopöga.

Redaktören Robert A. Segal är professor i religionsvetenskap vid University of Aberdeen i Skottland. Han är en ledande auktoritet inom mytteori och författare.
Upptäck de andra spännande böckerna i samma serie:
Teorier på 30 sekunder
Mytologi på 30 sekunder
Filosofi på 30 sekunder
1900-talet på 30 sekunder
Hjärnan på 30 sekunder
Matematik på 30 sekunder
Evolutionen på 30 sekunder
Astronomi på 30 sekunder
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mytologi på 30 sekunder : den viktigaste ...