Toscana : vinerna, distrikten, producenterna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Guide till vinets värld
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2016-03-16
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Medarbetare
Karlsson, Per (foto)
Dimensioner
210 x 125 x 10 mm
Vikt
295 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789176173664
Toscana : vinerna, distrikten, producenterna (häftad)

Toscana : vinerna, distrikten, producenterna

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-03-16
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Toscana. Böljande kullar, olivlundar, cypresser, slingrande vägar.Och så förstås vingårdar överallt. Vem börjar inte drömma om ljumma kvällar med gott vin och god mat?

Toscana är Italiens mest kända vinregion. Härifrån kommer världsberömda viner som Chianti, Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano. Men här finns också mycket annat att upptäcka. Följ med på en vinresa till det vackra landskapet,de charmiga små byarna och de pampiga städerna Florens och Siena.

Toscana: vinerna, distrikten, producenterna berättar om alla fantastiska viner som finns i denna region. Boken tar dig med till de olika vindistrikten och ger dig tips om var du hittar de godaste vinerna, de bästa vinproducenterna och den mest genuina maten. Under resans gång får du också lära dig allt som är intressant att veta om de toskanska vinerna, druvsorterna, vinproduktionen, regionens historia, hur du ska tolka etiketten och mycket mer.

Boken ingår i serien Guide till vinets värld och är skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, flerfaldigt prisbelönta vinboksförfattare.

Britt Karlsson och Per Karlsson bor och arbetar sedan många år i Frankrike, där de är verksamma under namnet BKWine. De tillhör Sveriges mest erfarna vinskribenter och har givit ut ett flertal böcker om vin som vunnit svenska och internationella priser, däribland OIV:s prestigefyllda - nobelpris - i vinlitteratur. De har medverkat i många svenska och internationella vintidningar och skriver idag framför allt på BKWine Magazine och Forbes.com. Pers bilder publiceras också regelbundet runt om i världen i böcker och tidningar om vin. Britt och Per driver även Sveriges ledande researrangör för vin- och gastronomiresor, BKWine Vinresor. Genom sitt skrivande och sin reseverksamhet tillbringar de en stor del av året i olika vindistrikt över hela världen. De besöker runt 300 vingårdar varje år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Toscana : vinerna, distrikten, producenterna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tunn
    Thomas, 18 januari 2017

    Väldigt tunn och ytlig. För den som vet lite om Toscana och vinerna är det bortkastade pengar. Köp en flaska vin i stället.

  2. Min bästa resehandbok till Toscana
    Karin Larsson, 14 oktober 2016

    Hade laddat med ett antal resehandböcker inför resan till Toscana, men detta var den enda boken som jag läste från pärm till pärm och sedan använde under själva resan.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Toscana : vinerna, distrikten, producenterna