Astronomi på 30 sekunder : de mest häpnadsväckande upptäckterna inom astronomin, var och en förklarad på en halv minut (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
30 sekunder
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2015-12-15
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Björn Stenholm
Originaltitel
30-second Astronomy
Dimensioner
235 x 185 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
Ua
ISBN
9789176174074
Astronomi på 30 sekunder : de mest häpnadsväckande upptäckterna inom astronomin, var och en förklarad på en halv minut (inbunden)

Astronomi på 30 sekunder : de mest häpnadsväckande upptäckterna inom astronomin, var och en förklarad på en halv minut

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-12-15

Slutsåld

Astronomi på 30 sekunder delar upp universums skrämmande väldighet i lagom stora munsbitar: 50 otroliga upptäckter presenteras på två sidor med 300 ord och en bild. Här förklaras en del mycket svåra tankar, begrepp och upptäckter och här presenteras de forskare och observatörer som har gjort så mycket för att knäcka gåtorna om livet, universum och hur allt hänger ihop.

Hur varmt är det på Venus? Kan du skilja på en pulsar och en kvasar? Finns det ett universum eller ett multiversum? Hur kartlägger man den kosmiska bakgrundsstrålningen? Och det mest lockande av allt: Finns det liv därute? Rymden har fascinerat människan i alla tider, här förklaras de största upptäckterna på ett lättillgängligt sätt.

Redaktören dr François Fressin, vid Harvard- Smithsonian Center for Astrophysics i Cambridge i Massachusetts, USA, är en i det team av astronomer som arbetar inom NASA:s projekt Kepler. Dr Fressin upptäckte den första jordstora planeten i bana kring en avlägsen stjärna.

Fler böcker i samma serie:
Teorier på 30 sekunder
Mytologi på 30 sekunder
Filosofi på 30 sekunder
1900-talet på 30 sekunder
Hjärnan på 30 sekunder
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Astronomi på 30 sekunder : de mest häpnadsväckande upptäckterna inom astronomin, var och en förklarad på en halv minut. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Enkel och användbar
    Hermes måne , 5 maj 2017

    För en nybörjare är detta en utomordentlig bok som passar om man vill ha ett grundläggande uppslagsverk där man kan ta till sig informationen direkt. Ibland orkar man helt enkelt inte ta sig igenom långa och svåra texter för att förstå ett svårbegripligt fenomen, och då behöver man istället en text som förklarar grunderna på ett enkelt sätt innan man kan gå vidare. Just därför är denna boken så bra!
    Ännu ett plus är att formatet och designen på boken är snyggt. Bra textupplägg och grafik.... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Francois Fressin

Bloggat om Astronomi på 30 sekunder : de mest häpnad...