Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2016-06-14
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Caroline Sturman, Håkan Edvardsson
Originaltitel
Computer Coding Games for Kids
Medarbetare
Chan, Mabel (form) / Radcliffe, Peter (form) / Woosnam-Savage, Steve (form) / Self, Karen (form)
Dimensioner
238 x 204 x 15 mm
Vikt
713 g
SAB
uRdcd
ISBN
9789176174906
Spelprogrammering för barn (häftad)

Spelprogrammering för barn

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-06-14
99
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
I den här boken får du lära dig steg för steg hur du går till väga för att skapa coola racertävlingar, grymma plattformsspel och utmanande tankenötter. Boken utgår från programspråket Scratch som man kan ladda ner gratis.

Följ de olika stegen och förvandla dig till en spelutvecklare. Sen kan du dela med dig av dina spel online och låta dina vänner och familjemedlemmar utmana varandra.

Att programmera och utveckla spel lockar fram kreativiteten samtidigt som man tar sina första steg in i datavärlden och lär sig att ta kommandot över sin dator och instruera den vad den ska göra. Bill Gates skapade sitt första dataspel när han var 13 år. Steve Jobs var även han i yngre tonåren. De byggde dataspel för att de tyckte att det var roligt. Man behöver naturligtvis inte bli spelutvecklare eller dataexpert för att man lockas av att programmera spel, men man lär sig en hel del matnyttigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spelprogrammering för barn
 2. +
 3. Programmera med Python : nybörjare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Programmera med Python : nybörjare av Carol Vorderman, Jon Woodcock (häftad).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spelprogrammering för barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Instruktioner för några superroliga spel för barn
  Pappa Pär, 13 februari 2017

  Har tidigare läst och lekt med Carolines bok Hjälp ditt barn med programmering. Denna bok tar dessa kunskaperna vidare till superkul spelprogrammering. Tror dock det krävs lite programmeringsvana för att helt kunna tillgodose sig boken. Relativt komplicerad kod för barn och min sex-åriga dotter tröttnade för att det tog sådan tid. Tror barnet ska behöva vara några år äldre för att uppskatta hela innehållet. Superkul för en programmeringsintresserad pappa dock! Och barnen kan vara med att rita upp banor och hitta på nya koncept i spelen.

 2. Enkel & rolig introduktion till spelprogrammering
  Johan S, 7 september 2016

  Köpte den här boken efter rekommendation från en kompis som är engagerad som volontär med att lära barn och ungdomar att programmera. Med programmeringsspråket scratch utnyttjar man en uppsättning färdiga kodsnuttar som pusselbitar för att bygga riktiga spel. Det är en jättebra introduktion och grund till mer avancerade programmeringsspråk eftersom man får möjlighet att förstå strukturen hos ett program samtidigt som man skapar något som är spelbart och underhållande. Varje kapitel går ut på ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Spelprogrammering för barn