Grafiskt broderi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-09-05
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Medarbetare
Wieslander, Anders (form) / Wieslander, Anders (foto)
Illustratör/Fotograf
Anders Wieslander
Dimensioner
245 x 246 x 15 mm
Vikt
780 g
SAB
Qccad
ISBN
9789176175132
Grafiskt broderi (inbunden)

Grafiskt broderi

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-05
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Med endast korsstygn åstadkommer Maria Snare Johnsson oemotståndliga broderier. Här visar hon hur man gör!

Det här är en bok som garanterat kommer att väcka den slumrande brodösen i dig - även om du inte broderat sedan mellanstadiet eller haft brodyrbryderier de senaste 10 ... 20 ... 30 åren.

Enkla, tydliga och kontrastrika mönster med ett urbant uttryck är Maria Snare Johnssons signum. Grafiskt broderi är hennes passion och här lär hon ut hur man med enkla korsstygn kan åstadkomma fantastiska broderier. Och nej, du behöver inte vara proffs för att klara av detta!

Maria hittar inspiration till mönster överallt och döper dem därefter, t.ex. brunnslock, engelsk konfekt, stadsäng, trappan och disco. Hon broderar bokstäver och siffror och skapar oväntade kombinationer. På loppis hittar hon avlagda gamla broderier i traditionell stil som hon omger med sina moderna, geometriska former och skapar häftiga kontraster mellan nytt och gammalt. Det kan bli ett gråtande barn omgivet av harlekinrutor eller en blombukett på schackrutor. Broderierna blir kuddar, väskor, stolsdynor m.m.

Förutom att man håller sig till korsstygn så är det även en fördel att man sällan behöver mönstret i pappersform eftersom mönstret upprepar sig. Man märker också direkt om det har blivit fel eftersom mönstret är så tydligt.

Maria Snare Johnssons broderier är oemotståndliga och eftersom hon inte säljer något av sina verk så är det bara att fatta modet och nålen själv.

Maria Snare Johnsson arbetar till vardags som lärare i svenska för nyanlända. Broderi är hennes passion och hon har med sig sitt aktuella projekt överallt - på bussen, i väntrummet, på kalas. 'Vissa mår bra av att springa i skogen, andra av att laga mat i timmar. Jag laddar batterierna med nål och tråd, samtidigt som ett nytt mönster tar form', säger Maria. På Instagram kan man följa henne på @hovleverantoren.

Som medförfattare till boken står Anders Wieslander (fotograf) och Kicki Wieslander (skribent).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grafiskt broderi
 2. +
 3. Brodera mera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brodera mera av Monica Zetterström (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grafiskt broderi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppenfin inspirationskälla
  Eva, 14 september 2017

  En både vacker och inspirerande bok. Du kan brodera med företrädesvis garnrester i både korsstygn och petit point. Med hjälp av din egen kreativitet och fantasi kan du skapa fina alster. Själv lånade jag först boken på biblioteket, och den är så bra att jag beslutade mej för att köpa den. Jag fick tips om boken från en FB-sida jag är med i, och jag är så tacksam för detta tips.

 2. Jättefin bok
  Hgus3180, 2 januari 2017

  Fina mönster beskrivna på ett bra sätt och med superläckra foton som gör att man blir väldigt sugen på att komma igång och brodera! Enda nackdelen var att det kunde varit lite mer information avseende olika vävar och nålar, dvs vilka som passar till vad etc. För mig som helt novis på broderi så hade den informationen varit bra.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Grafiskt broderi