Myter & legender : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-10-19
Förlag
Tukan Förlag
Översättare
Sara Jonasson, Andrea Ängkvist Resch
Dimensioner
245 x 200 x 20 mm
Vikt
890 g
SAB
M
ISBN
9789176179970
Myter & legender : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd (inbunden)

Myter & legender : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-10-19
189
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Var kommer vi ifrån? Hur lever vi våra liv? Vad tror vi på? Myter & Legender skildrar urgamla berättelser, teman och karaktärer och beskriver mytologisternas svar på dessa eviga frågor.

Den här fascinerande boken utforskar de mest betydande myterna och legenderna, från antikens klassiska myter och österländska trosuppfattningar till amerikanska legender och afrikanska folksagor. De fängslande berättelserna återges i detalj och de viktigaste aspekterna av de utreds, t.ex. innebörd, syfte, karaktärer och inflytande på den moderna kulturen. Klargörande illustrationer och vackra fotografier kombineras med innovativ text.

Myter & Legender är en komplett översikt över mytolgiska figurer, dödliga hjältar och odödliga gudar, från Gilgamesh och Quetzalcoatl till Herakles och Pan Gu. Philip Wilkinson har skrivit mer än femtio böcker inom humanistiska ämnesområden såsom historia och mytologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Myter & legender : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd
  2. +
  3. Allt är en konspiration : En resa genom underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt är en konspiration : En resa genom underla... av Kent Werne (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Myter & legender : en illustrerad handbok om ursprung och innebörd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Möjligen för barn
    Pehr Lindström, 28 februari 2018

    Efter Harari's "Sapiens" blev jag nyfiken på det här med människans svaghet för myter. Köpte denna bok men det var ett felköp. Visst, Wilkinson har studerat de klassiska myterna och räknar upp alla gudar och gudinnor i Rom, Aten, Skandinavien osv, men det blir bara ett skrapande på ytan, enligt min mening. Inga sammanhang runt den verklighet som formade myterna. Dessutom gillar jag inte upplägget med (ibland meningslösa) bilder och små faktarutor över hela sidorna.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Myter & legender : en illustrerad handbok...