Att säkerställa att vi är välkomna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lund Studies in Media and Communication
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2014-12-08
Förlag
Media-Tryck
Dimensioner
245 x 160 x 15 mm
Vikt
450 g
ISBN
9789176232071
Att säkerställa att vi är välkomna (häftad)

Att säkerställa att vi är välkomna

Häftad Svenska, 2014-12-08
295
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Den här boken handlar om hur organisationer anpassar sig kommunikativt till det vi kommit att kalla för ett mångkulturellt samhälle. Boken tar sin utgångspunkt i de medialt uppmärksammade händelserna med social oro, hot och stenkastning som förekom mot polis och räddningstjänst i delar av Malmö i början av millenniet. Räddningstjänsten Syds insatser för att skapa bättre relationer och trovärdighet i förhållande till de boende analyseras. I studien beskrivs vad som krävs kommunikativt och retoriskt för att skapa det goda mötet mellan myndigheten och de boende. De framgångsrika förtroendeskapande insatser som organisationen har genomfört lyfts fram. Men studien visar även vilka faror det finns med att betona skillnaden mellan olika kulturer och diskuterar också de dilemman som uppstår när såväl problem som lösningar beskrivs i kulturella termer.
Boken är relevant för forskare och studenter med intresse för samhällskommunikation, men kan också läsas av strateger och praktiker i organisationer som arbetar utåtriktat och uppsökande i heterogena miljöer.
Susanna Magnusson är adjunkt och doktorand vid institutionen för strategisk kommunikation på Lunds universitet, Campus Helsingborg. Detta är hennes avhandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att säkerställa att vi är välkomna
  2. +
  3. Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välkomna varandra : bejakande perspektiv på hom... av Tomas Poletti Lundström (häftad).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »