Lindbergh : en äventyrlig berättelse om en flygande mus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2014-07-07
Upplaga
1
Förlag
ABC Forlag
Översättare
Carina Gabrielsson Edling
Originaltitel
Lindbergh
Illustratör/Fotograf
Torben Kuhlmann
Dimensioner
285 x 220 x 10 mm
Vikt
621 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176270004
Lindbergh : en äventyrlig berättelse om en flygande mus (inbunden)

Lindbergh : en äventyrlig berättelse om en flygande mus

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2014-07-07
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I början av 1900-talet bor en liten, nyfiken mus i Hamburg. Hela dagarna tillbringar den vetgiriga musen på biblioteket med nosen djupt försjunken i böcker som handlar om människornas värld. Plötsligt en kväll när den lilla musen är på väg hem märker hon att det är något som har förändrats. Överallt därute lurar faror, musfällor och katter. Och inte en endaste mus syns till! Var kan de alla ha tagit vägen? Har de kanske flytt till Amerika? Den lilla musen bestämmer sig för att också ge sig av, men när hon kommer ner till hamnen vaktas fartygen av hungriga katter. Det måste finnas ett annat sätt att ta sig över Atlanten Och när den lilla musen samma kväll ser flygande fladdermöss vet hon precis hur!
Lindbergh är på ett plan en svindlande, spännande bilderbok om en liten mus flykt till Amerika, samtidigt är detta en fantastisk hyllning till flyget och flygets historia. Både barn och vuxna kommer att dras med i den engagerande texten och förtrollas av de makalöst vackra och tekniskt briljanta akvarellerna. Det här är en underbar berättelse om en liten mus som tog ett stort steg för flyget!
Torben Kuhlmann, född 1982 i Sulingen, studerade bokillustration i Hamburg och arbetar numera som illustratör för bl a National Geographic och reklambyråer. Ända sen han var liten har han varit intresserad och inspirerats av flyghistoria och äventyrsberättelser. Denna fascination märks klart och tydligt i den magnifika Lindbergh, som är såväl hans slutarbete på utbildningen som hans debut i barnboksvärlden. Och vilken debut sen! Lindbergh kommer även ut på engelska och har redan fått ett strålande mottagande i USA: "Shockingly beautiful without jading the reader in the process, German author/illustrator Torben Kuhlmann goes in for something 100% original and comes out a star. If this little critter isnt on your radar yet then youre looking in the wrong direction." (School Library Journal Review)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lindbergh : en äventyrlig berättelse om en flygande mus
  2. +
  3. Armstrong : den första musen på månen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Armstrong : den första musen på månen av Torben Kuhlmann (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lindbergh : en äventyrlig berättelse om e...