Fortfarande Alice (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2015-07-16
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Anna Sandberg
Originaltitel
Still Alice
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
150 g
SAB
Hce
ISBN
9789176291832
Fortfarande Alice (pocket)

Fortfarande Alice

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2015-07-16
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den thrillerspännande och hjärtslitande boken bakom storfilmen.

Alice Howland är en mycket välrenommerad Harvardprofessor på höjden av sin karriär när hon märker att hon börjar glömma saker. Först ett ord då hon håller en föreläsning, något som vanliga människor inte ens skulle reflektera över men som är en skrämmande upplevelse för den osedvanligt strukturerade och skärpta Alice. Och så den dag då hon under sin joggingtur i city upptäcker att hon inte vet var hon befinner sig. Hon söker läkare och får diagnosen tidig Alzheimer. Hon är femtio år gammal.

Fortfarande Alice handlar om en kvinna som rent bokstavligt tappar förståndet. Det är hjärtslitande sorgligt och fruktansvärt skrämmande men ändå inte alldeles becksvart. Alice växer också av sjukdomen, får en närhet till sin man och sina barn som hon inte haft särskilt mycket tid eller känslor för tidigare. För Alice är trots allt inte bara den galna Alzheimerpatienten hon är också fortfarande Alice: professor, lärare, maka, mor och till sist även mormor.

Lisa Genova är född 1970. Hon är fil.dr i neurovetenskap från Harvard och mycket engagerad i Alzheimerfrågor. Romandebuten Fortfarande Alice gav hon först ut själv innan den gavs ut på ett stort förlag. Boken har sedan dess legat 56 veckor på New York Times topplista, blivit flerfaldigt prisbelönad och givits ut i 31 länder. Filmen hade svensk premiär våren 2015 och har vunnit en lång rad priser, bl.a. belönades Julianne Moore med Oscar, Golden Globe och BAFTA för bästa kvinnliga huvudroll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fortfarande Alice
 2. +
 3. Jag utan dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag utan dig av Kelly Rimmer (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Fortfarande Alice. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande
  Annette , 27 september 2016

  Alice kom mig så nära. Är det så här det kan börja ? Otäckt och kusligt. Mycket ledsamt.
  En så svår sjukdom för den drabbade och de i hennes närhet.
  Man vill inte att sjukdomen ska finnas !
  Man vill vara där och hjälpa till.
  Läs boken

 2. Sjukdomen Alzaimer
  Britt-Marie Sahlberg, 9 augusti 2016

  Jag tyckte den var oerhört bra. Min mor har insjuknat i Alzaimer, visserligen är hon 85 år, hon var 82 år när vi syskon förstod att något var jättefel. Vi tror dock att vår pappa "mörkade mycket" när det gällde sjukdomen. Hon har säkert haft den i många år. Boken har gett mig insikt i sjukdomen och jag kände igen mamma i mycket, eller i allt skulle jag nog säga. Vid vissa ställen grät jag men jag har även skrattat. Jag sträckläste boken och jag rekommenderar boken varmt. Den gav så mycket.

 3. En bok som ger dig kunskaper

  Boken är mycket läsvärd, avsett om du har någon i din närhet som har diagnosen Alzheimer eller vanlig demens. Den har förutsättningar för att skapa mer förståelse för konsekvenserna i hela familjen/omgivningen kring vad som kan ske när förändringarna hos en drabbad börjar göra sig synliga och kännbara.

 4. Fängslande
  Monica Nihlöf, 30 december 2015

  Har läst "Fortfarande Alice" två ggr. Första gången för några år sedan som jag gav bort men jag kunde inte släppa den. Såg den på Bokus hemsida o då köpte jag den direkt igen. Oerhört fängslande läsning. Jag kan riktigt känna frustrationen och hennes rädsla inför framtiden och resan in i ett svart hål.

 5. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 25 november 2015

  En mycket gripande roman om en kvinna som får Alzheimers sjukdom redan när hon är femtio år gammal.

  Väldigt bra skriven, och boken beskriver mycket bra hur Alice känner och tänker i sin sjukdom. Man får följa henne under två år, från att hon får sina första tecken på att något är fel, och söker läkare, till två år senare.

  Rekommenderar absolut boken. Dom flesta av oss har ju även någon i vår närhet som har en demenssjukdom, och då är det ju extra intressant att läsa den hä... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lisa Genova