Fortfarande Alice (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2015-08-03
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Anna Sandberg
ISBN
9789176291856
Fortfarande Alice (e-bok)

Fortfarande Alice (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-08-03

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den thrillerspännande och hjärtslitande boken bakom storfilmen.

Alice Howland är en mycket välrenommerad Harvardprofessor på höjden av sin karriär när hon märker att hon börjar glömma saker. Först ett ord då hon håller en föreläsning, något som vanliga människor inte ens skulle reflektera över men som är en skrämmande upplevelse för den osedvanligt strukturerade och skärpta Alice. Och så den dag då hon under sin joggingtur i city upptäcker att hon inte vet var hon befinner sig. Hon söker läkare och får diagnosen tidig Alzheimer. Hon är femtio år gammal.

Fortfarande Alice handlar om en kvinna som rent bokstavligt tappar förståndet. Det är hjärtslitande sorgligt och fruktansvärt skrämmande men ändå inte alldeles becksvart. Alice växer också av sjukdomen, får en närhet till sin man och sina barn som hon inte haft särskilt mycket tid eller känslor för tidigare. För Alice är trots allt inte bara den galna Alzheimerpatienten hon är också fortfarande Alice: professor, lärare, maka, mor och till sist även mormor.

Lisa Genova är född 1970. Hon är fil.dr i neurovetenskap från Harvard och mycket engagerad i Alzheimerfrågor. Romandebuten Fortfarande Alice gav hon först ut själv innan den gavs ut på ett stort förlag. Boken har sedan dess legat 56 veckor på New York Times topplista, blivit flerfaldigt prisbelönad och givits ut i 31 länder. Filmen hade svensk premiär våren 2015 och har vunnit en lång rad priser, bl.a. belönades Julianne Moore med Oscar, Golden Globe och BAFTA för bästa kvinnliga huvudroll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fortfarande Alice. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 25 november 2015

    En mycket gripande roman om en kvinna som får Alzheimers sjukdom redan när hon är femtio år gammal.

    Väldigt bra skriven, och boken beskriver mycket bra hur Alice känner och tänker i sin sjukdom. Man får följa henne under två år, från att hon får sina första tecken på att något är fel, och söker läkare, till två år senare.

    Rekommenderar absolut boken. Dom flesta av oss har ju även någon i vår närhet som har en demenssjukdom, och då är det ju extra intressant att läsa den hä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Genova