Sanningen bakom Tambourinehärvan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (292.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2015-06-17
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789176291870
Sanningen bakom Tambourinehärvan (ljudbok)

Sanningen bakom Tambourinehärvan Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-06-17

Styckköp

40

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Varför hade Timbuktu noll kronor på sitt konto när det borde ha varit minst fem miljoner, och vart tog The Cardigans förmögenhet egentligen vägen? Flera band visade sig snart vara inblandade i det som kom att kallas Tambourinehärvan: The Ark, Weeping Willows, Europe och framför allt - The Hives. Den gemensamma nämnaren var inspelningsstudion Tambourine Studios i Malmö, en av Sveriges mest framgångsrika studios under 90-talet.

Musik-Sveriges största rättsprocess någonsin är en cocktail av uppblåsta arvoden, vintagegitarrer och exklusiva bilar. Det är en berättelse om framgång, pengar, entreprenörsanda och svikna förtroenden.

Ur boken: Den 20 januari 2004 görs gitarrinvesteringen som slår alla andra. Den heliga graalen i vintagevärlden: en Gibson Les Paul Sunburst från 1958, som The Hives gitarrist Mikael Karlsson hittar i en butik i Toronto. Och priset känns rätt: 1 114 885 kronor.

I Sanningen bakom Tambourinehärvan berättar journalisten Eskil Fagerström för första gången hela historien om vad som verkligen hände - och vad de många och långa rättsprocesserna mellan banden egentligen handlat om. Boken ger en unik inblick i en sällan skildrad del av den svenska musikbranschen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eskil Fagerström