Mordbrännaren (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Singö (del 2)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2016-04-25
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
140 x 140 x 25 mm
Vikt
209 g
SAB
Hc
ISBN
9789176291924
Mordbrännaren (cd-bok)

Mordbrännaren

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2016-04-25

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En våldsam brand utbryter en höstnatt i husvagnar och tält på Singö camping, där en grupp romer bor. Kriminalinspektör Solbritt Andersson, som är utlånad från Stockholm till Norrtälje polisstation, och hennes kollega Lena Karlsson leder utredningen. Förövarna har inte lämnat några spår på platsen, bortsett från att de har sprejmålat en brun triangel på en vägg. Snart står också en gård på norra Singö i lågor. Finns det ett samband mellan mordbränderna?

Parallellt med de komplicerade brandutredningarna fortsätter polisen arbetet med att kartlägga nätverket kring den gäckande spionen och ex-militären Sven Löwengrip. Det förflutna kastar återigen långa skuggor över skärgårdsön.

Mordbrännaren är den andra fristående delen i Singöserien.

Sagt om Singöspionen

"Boken försöker att inte ta fram ett klichéartat våld eller sexistiskt våld mot kvinnor det har de lyckats jättebra med. Det är en snäll, väldigt trygg historia med ganska vanliga människor och jag tycker de lyckats bra med det." - Magnus Utvik, Gomorron Sverige

" ...språket är lättsamt, utan påhängda metaforer och handlingen tar sig fram kantad av igenkännbara vardagssituationer, vilket gör att läsningen blir behaglig och avkopplande. [...] Solbritt Andersson är en uppfriskande bekantskap som det skulle vara roligt att fortsätta att umgås med." - Per Ahlander, VLT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mordbrännaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En roman i tiden...

    Mordbrännaren - en roman i tiden som beskriver högerextremismens egenmäktiga försök att sätta sig till doms över vårt samhälle. I beskrivningen framgår ett fanatiskt sätt att tänka och tycka. Boken beskriver ett nätverk över landets gränser som gäller kriminalitet samt polisens professionella arbete.... Boken är väl värd att lyssna på. Det finns ett igenkännande i förhållande till det som sker i dagens samhälle. Katarina Ewerlöf är utmärkt i rollen som uppläsare..

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mordbrännaren