Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2015-12-14
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Algstrand, Dan (form)
Dimensioner
350 x 265 x 30 mm
Vikt
2216 g
SAB
Rd
ISBN
9789176292204
Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner (inbunden)

Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-12-14

Slutsåld

Ingenting var roligt. I början av 80-talet var fantasy inte ens ett begrepp i Sverige. Hårdrock var livsfarligt och alla häftiga filmer på bio var sönderklippta. Från ingenstans dök företaget Äventyrsspel upp med rollspelet Drakar och demoner och erbjöd en fantasiupplevelse som överträffade allt annat. Under de följande femton åren gav man ut en mängd titlar som kom att trollbinda en generation, svältfödd på intryck.

Mutant, Svavelvinter, Ensamma Vargen, Nattens fasor, Kampen om citadellet, Monsterboken, Kult. Detta är bara några exempel på titlar som får hjärtat att klappa hårdare för många 70-talister. Historien bakom dessa och många andra titlar presenteras här i en spektakulär bok i storformat. Boken är fylld med illustrationer, omslag, kartor och skisser, varvade med öppenhjärtiga historier och anekdoter från personerna bakom spelen. Läsaren får en unik inblick i den kreativa och ibland kaotiska process som resulterade i en lång rad älskade spel, böcker och tidningar.

Boken tar upp samtliga produkter som Äventyrsspel gav ut: rollspelen, äventyren, regelmodulerna, brädspelen, soloäventyren, fantasyromanerna och den smått legendariska tidningen Sinkadus. I arbetet med boken har författarna intervjuat samtliga nyckelpersoner och fått exklusiv tillgång till tusentals originalillustrationer och interna dokument.

Äventyrsspel - Bland mutanter, drakar och demoner är en verklig nostalgiupplevelse för alla som någonsin kommit i kontakt med svenska rollspel. Författare är Orvar Säfström, till vardags journalist och konsertproducent samt Jimmy Wilhelmsson, skribent och kommunikatör som bl.a. driver retrobloggen Spelpappan.se. Formgivare är Dan Algstrand, på fritiden ivrig rollspelare samt redaktionsmedlem på forumet Rollspel.nu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nostalgitripp av Guds nåde!
  Micke K., 1 januari 2017

  Den här boken var allt den utlovade att vara. Den väckte liv i minnen från en svunnen tid som jag verkligen älskade att bli påmind om. Jag var Åventyrsspels optimala målgrupp och en av deras "storkunder" med tanke på alla pengar jag spenderade, och jag hängde i stort sett varje helg på Tradition. Denna bok var skriven just för mig. Den innehåller massor som man känner igen men tillsammans med alla detaljerade bakgrundshistorier som i stora delar var nya så blir ens ungdomsår ännu rikare och f... Läs hela recensionen

 2. Helt magisk!
  Chris, 28 december 2015

  En fantastisk bok där varje uppslag sätter igång en flod av minnen. Och då har jag knappt ägnat rollspel en tanke på trettio år! Man kommer nog inte närmare en tidsmaskin än så här ...

  De båda författarna har verkligen ansträngt sig för att få tag på människorna som skapade spelen och att få höra deras kommentarer om hur allting gick till är otroligt intressant. Tillsammans med alla gamla omslag och illustrationer blir det verkligen en helhetsupplevelse.

  Jag kan verkligen ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna