I ekens tecken (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Blodbokens tid (del 3)
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2016-10-14
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Hammarström, Helena (form)
Dimensioner
122 x 137 x 3 mm
Vikt
38 g
SAB
Hc
ISBN
9789176293126

I ekens tecken

(2 röster)
Mp3-skiva,  Svenska, 2016-10-14

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nyår 1357 utmanar självutnämnde kung Erik Magnusson sin far Magnus Eriksson om makten över Sverige. Magnus tvingas anta skambud och döma hertig Bengt Algotsson för laglös. Allt för att slippa dra blankt vapen mot sonen.

Anna Maria Olofsdotter lever ett spartanskt liv som sömmerska i danska Roskilde. När nöden är som störst får hon en anonym beställning på en exklusiv dräkt och inser att otaliga dörrar skulle öppnas om hon lyckas ro kreationen i hamn. Blir den hennes räddning eller fördärv?

Den tidigare sturske Erik märker snart att det kan blåsa kallt på toppen. Hans farmor, hertiginnan Ingeborg, och Karl Ulfsson av Tofta ingår en hotande pakt en pakt i ekens tecken. Till råga på allt är hans maka, danska Beatrix, missnöjd med honom: både över vad som försiggår på den politiska arenan och i den äktenskapliga sängen.

I ekens tecken är den fristående avslutande delen i Bodil Mårtenssons romantrilogi förlagd till medeltiden, uppföljare till Blodbokens tid och Kastanjeträdets makt. Genom att skickligt väva samman fakta och fiktion levandegör Mårtensson en knapert dokumenterad bit av Sveriges historia.

BODIL MÅRTENSSON föddes 1952 i Karlskrona men bor idag i Helsingborg. Efter elva böcker om kriminalkommissarie Joakim Hill växlade Mårtensson fokus och började skriva historiska spänningsromaner. Trilogin om Frans Barkhe blev väl mottagen och sporrade henne att fortsätta skriva i samma genre. Hos Bokfabriken har hon kommit ut med medeltidstrilogin Blodbokens tid (2014), Kastanjträdets makt (2015) och I ekens tecken (2016).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bodil Mårtensson