Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2017-11-27
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Algstrand, Dan (form)
Dimensioner
315 x 235 x 25 mm
Vikt
1653 g
SAB
Rdc
ISBN
9789176293454
Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner (inbunden)

Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-11-27

Slutsåld

EFTERLÄNGTAD NYUTGÅVA!

Ingenting var roligt. I början av 80-talet var fantasy inte ens ett begrepp i Sverige. Hårdrock var livsfarligt och alla häftiga filmer på bio var sönderklippta. Från ingenstans dök företaget Äventyrsspel upp med rollspelet Drakar och demoner och erbjöd en fantasiupplevelse som överträffade allt annat. Under de följande femton åren gav man ut en mängd titlar som kom att trollbinda en generation, svältfödd på intryck.


Mutant, Svavelvinter, Ensamma Vargen, Nattens fasor, Kampen om citadellet, Monsterboken, Kult. Detta är bara några exempel på titlar som får hjärtat att klappa hårdare för många 70-talister. Historien bakom dessa och många andra titlar presenteras här i en spektakulär bok i storformat. Boken är fylld med illustrationer, omslag, kartor och skisser, varvade med öppenhjärtiga historier och anekdoter från personerna bakom spelen. Läsaren får en unik inblick i den kreativa och ibland kaotiska process som resulterade i en lång rad älskade spel, böcker och tidningar.

Boken tar upp samtliga produkter som Äventyrsspel gav ut: rollspelen, äventyren, regelmodulerna, brädspelen, soloäventyren, fantasyromanerna och den smått legendariska tidningen Sinkadus. I arbetet med boken har författarna intervjuat samtliga nyckelpersoner och fått exklusiv tillgång till tusentals originalillustrationer och interna dokument.

Äventyrsspel - Bland mutanter, drakar och demoner är en verklig nostalgiupplevelse för alla som någonsin kommit i kontakt med svenska rollspel. Författare är Orvar Säfström, till vardags journalist och konsertproducent samt Jimmy Wilhelmsson, författare och kommunikatör som bl.a. driver retrobloggen Spelpappan.se. Formgivare är Dan Algstrand, på fritiden ivrig rollspelare samt redaktionsmedlem på forumet Rollspel.nu.

Detta är en nyutgåva i ett något mindre format med hårda pärmar utan skyddsomslag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nostalgitripp med stort N
    Stefan Lindström (Kalmar), 7 februari 2018

    Helt fantastiskt kul bok, fötr oss som växte upp med DoD, Mutant, Sinkadus och andra Äventyrsspels-produkter. Är man lite glömsk, så slås man (iallafall jag) över hur mycket äventyrsspel faktiskt gjorde för hobbyn. Inte bara översättningar/adaptioner (SW D6, Chill, BRP) och egna spel utan även alla soloböcker man översatte, och den stora möngd skönliteratur som faktiskt översattes av bolaget. Utan dessa hade jag personligen inte hittat Terry Pratchett, Barbara Hambley, Fritz Leiber, Michael ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna