Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2017-11-27
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Algstrand, Dan (form)
Dimensioner
315 x 235 x 25 mm
Vikt
1653 g
SAB
Rdc
ISBN
9789176293454
Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner (inbunden)

Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-11-27
309
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 för leverans innan julafton - läs mer
EFTERLÄNGTAD NYUTGÅVA!

Ingenting var roligt. I början av 80-talet var fantasy inte ens ett begrepp i Sverige. Hårdrock var livsfarligt och alla häftiga filmer på bio var sönderklippta. Från ingenstans dök företaget Äventyrsspel upp med rollspelet Drakar och demoner och erbjöd en fantasiupplevelse som överträffade allt annat. Under de följande femton åren gav man ut en mängd titlar som kom att trollbinda en generation, svältfödd på intryck.


Mutant, Svavelvinter, Ensamma Vargen, Nattens fasor, Kampen om citadellet, Monsterboken, Kult. Detta är bara några exempel på titlar som får hjärtat att klappa hårdare för många 70-talister. Historien bakom dessa och många andra titlar presenteras här i en spektakulär bok i storformat. Boken är fylld med illustrationer, omslag, kartor och skisser, varvade med öppenhjärtiga historier och anekdoter från personerna bakom spelen. Läsaren får en unik inblick i den kreativa och ibland kaotiska process som resulterade i en lång rad älskade spel, böcker och tidningar.

Boken tar upp samtliga produkter som Äventyrsspel gav ut: rollspelen, äventyren, regelmodulerna, brädspelen, soloäventyren, fantasyromanerna och den smått legendariska tidningen Sinkadus. I arbetet med boken har författarna intervjuat samtliga nyckelpersoner och fått exklusiv tillgång till tusentals originalillustrationer och interna dokument.

Äventyrsspel - Bland mutanter, drakar och demoner är en verklig nostalgiupplevelse för alla som någonsin kommit i kontakt med svenska rollspel. Författare är Orvar Säfström, till vardags journalist och konsertproducent samt Jimmy Wilhelmsson, författare och kommunikatör som bl.a. driver retrobloggen Spelpappan.se. Formgivare är Dan Algstrand, på fritiden ivrig rollspelare samt redaktionsmedlem på forumet Rollspel.nu.

Detta är en nyutgåva i ett något mindre format med hårda pärmar utan skyddsomslag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och demoner
  2. +
  3. Generation 500

De som köpt den här boken har ofta också köpt Generation 500 av Jimmy Wilhelmsson (inbunden).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Äventyrsspel : bland mutanter, drakar och...