Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2017-03-03
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Helena Stedman
Originaltitel
Se meg, Medusa
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 142 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Hce
ISBN
9789176293645

Se mig, Medusa

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-03-03

Slutsåld

Vi är bundna till varandra. Det var det du ville säga den där gången du berättade om tvillingarna som ingen kunde skilja åt. Det spelar ingen roll hur mycket du låtit mig dö i dina tankar.

Axel Glenne, sonen till en norsk krigshjälte, driver en lukrativ läkarmottagning och lever ett till synes harmoniskt familjeliv. Morgonen efter en tung jour händer det som kommer förändra hans tillvaro helt: En kvinna hittas död i Nordmarka, med skador som ser ut att komma från en björn. Kort därefter hittas ännu en kvinna riven och dödad. Förutom de brutala skadorna verkar kvinnorna inte ha någonting gemensamt ... utom Axel Glenne.

Se mig, Medusa är en psykologisk spänningsroman om skuld och hämnd. Med sitt fantastiska språk och sin djupgående förståelse för människan leder och förvillar Torkil Damhaug läsaren genom utredningens och psykets labyrinter.

Torkil Damhaug är född och uppvuxen i Lillehammer och har läst litteraturvetenskap och antropologi innan han utbildade sig till specialistläkare inom psykiatrivården. Sedan 2012 är han författare på heltid och han har gett ut totalt elva böcker. Han mottog både 2011 och 2016 Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.

Sagt om Se mig, Medusa:

"Språket, karaktärerna, psykologin Min absoluta favorit bland norska spänningsförfattare! "
Tove Alsterdal

" Elegant konstruerad intrig."
Lotta Olsson, DN

" Den tillhör det övre skiktet av de norska deckarna."
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

" Med Se mig, Medusa bekräftar han en gång för alla att han hör till det absoluta toppskiktet av norsk kriminallitteratur och norsk skönlitteratur över huvud taget. "
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

" För alla som är genuint intresserade av bra kriminallitteratur, är denna bok ett måste. "
Kurt Hanssen, Dagbladet

" Varje gång man tror sig ha genomskådat Damhaug måste man erkänna för sig själv att det var fel. "
Rune Fjellvang, Romerikes blad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Se mig, Medusa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och välskriven
    Kaffeläsaren, 21 maj 2017

    Axel Glenne driver en lukrativ läkarmottagning och lever ett till synes harmoniskt familjeliv. Morgonen efter en jour förändras hans tillvaro helt. En kvinna hittas död i Nordmarka, med skador som ser ut att komma från en björn. Kort därpå hittas ännu en kvinna riven och dödad. Det enda de båda kvinnorna har gemensamt är Axel Glenne.
    Boken börjar bra redan från början, som läsare dras man genast in i handlingen. Det är spännande och mot slutet blixtrar det till ordentligt. Författaren ly... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torkil Damhaug