Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Opium (del 1)
Antal sidor
474
Utgivningsdatum
2017-03-15
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
232 x 165 x 35 mm
Vikt
783 g
SAB
Hc
ISBN
9789176293843
Opium (inbunden)

Opium

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-03-15
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första gången Eva och Fredde träffas är i baren på hotell Malmen i Stockholm. Då vet hon ingenting om Freddes kopplingar till Stockholms undre värld. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand.

Eva låter sig luras av löften om paradiset. Resan visar sig bli starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter. Hon blir snart indragen i Bangkoks smutsigaste vrår med droger och kriminalitet.

Hemma i Sverige blir Lena, Evas bästa vän, fundersam. Hon börjar undersöka Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även hon blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar bortom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde får svårt att förklara.

I spänningsromanen Opium skildras en mörk del av verkligheten som Staffan Nordstrand ställdes inför under sin tid som byggledare i Asien. Bakom boken ligger fyra års noggrant researcharbete, författaren har själv suttit på en bergstopp i den Gyllene Triangeln och skurit kapseln som dagen efter bildat den latex som blir opium och senare heroin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Opium. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kanon!
  Henrik, 12 april 2018

  Spännande och humoristisk. Lite töntiga namn på karaktärerna men det är ganska roligt när man väl kommit in i böckerna. Rekommenderar denna serie! Läs dom!

 2. Skrämmande
  Villivonkansbooks (Örebro), 28 mars 2017

  Betyg

  Eva och Fredde träffas i baren och Fredde följer med Eva hem. De tillbringar helgen tillsammans. Fredde föreslår att de ska resa till Thailand ihop. Vilket Eva nappar på.
  Det är en skrämmande verklig bok. Det är obehagligt att läsa om vad som händer i Thailand med alla droger och prostitution. Tycker den är spännande att läsa och den känns väldigt välskriven. Författaren är väl påläst hur det går till. Stör mig en hel del dock på både Fredde och Eva, hur de kan vara så na... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Staffan Nordstrand

Bloggat om Opium