Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sara Vallén (del 1)
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2017-05-26
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
216 x 145 x 25 mm
Vikt
488 g
SAB
Hc
ISBN
9789176294703
Vit syren (inbunden)

Vit syren

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-05-26
207
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Försommaridyllen spricker när en ung tjej hittas brutalt misshandlad i Lunds stadspark. Gärningspersonens tillvägagångssätt verkar ha symbolisk betydelse och i offrets hand vilar en kvist av en sällsynt vit syren.

Kommissarie Sara Vallén vid våldsroteln i Lund blir tilldelad fallet, men hennes utsikter att vara en del av lösningen försvinner snabbt när hennes son blir huvudmisstänkt. Trots att hon är berövad sina befogenheter känner hon sig tvungen att lösa fallet. Hon måste rädda Johannes. Hennes son skulle aldrig göra någonting sådant. Aldrig.

I Vit syren sätter Cecilia Sahlström mänskligt förfall i kontrast till lärdomsstadens polerade yta. Boken är den första i en planerad serie om kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker. Andra boken, I egna händer, släpps i början på april 2018.

Sagt om Vit syren:

»Boken tillhör helt klart de bättre av de många deckare som kommit ut i Sverige under senare år.«
Inger Wassenius, BTJ

»Cecilia vet hur polisarbete går till, hur människor i nöd rör sig och vad det blir för påfrestningar för polisen ... Hennes sätt att framställa polisen som har drivet att vilja komma fram till förbrytare och samtidigt vill behålla familjelivet intakt ... Det är det här som Cecilia Sahlström gör väldigt, väldigt bra. Vill man ha sig lite helgspänning sittande i soffan är Vit syren alldeles utmärkt.«
Ulrika Larsson i P4 Halland

»En helt lysande debut.«
Ylva kort och gott

»Vit syren känns autentisk vilket lockar till vidare läsning och jag ser mycket fram emot nästa bok om Sara och Rita.«
Villa Freja

CECILIA SAHLSTRÖM är kulturrvetaren som blev polis. Hon har tjugo års erfarenhet från polisyrket och har arbetat som chef för familjevåldsr roteln vid Polismyndigheten i Skåne. Idag arbetar hon som verksamhets utvecklare på socialförvaltningen. Hon bor sedan 2004 i Lund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vit syren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. spänning på hög nivå
  @bettan_bokprataren (Örebro), 21 april 2019

  Kanske beror det på att Cecilia arbetat som polis och har anammat sina erfarenheter på ett lysande sätt.
  Boken består av korta rappa kapitel och den är lättläst. Ett stort plus är att handlingen förs framåt på ett snabbt och skickligt sätt vilket gör att det aldrig hinner bli tråkigt. Jag sitter som på nålar emellanåt och tror givetvis att jag har full koll på hur det ska sluta...men se vad jag bedrar mig. Boken är så finurlig och har flertalet oväntade vändningar och för mig är det en a... Läs hela recensionen

 2. Spännande thriller
  Rutles, 3 juli 2017

  Välskriven och spännande bok som känns verklighetsnära. Polisarbetet skildras på ett ovanligt verklighetstroget sätt vilken inte är så vanligt i dagens deckare. Men så är det också en erfaren polis som skrivit. Ser nu fram mot uppföljaren, den svårskrivna 2:an.

 3. Spännande debut
  Villivonkansbooks, 27 juni 2017

  Mitt i försommarkvällen hittas en ung tjej brutalt misshandlad i Lunds stadspark. I offrets hand vilar en kvist av en sällsynt vit syren. Sara Vallén vid våldsroteln blir tilldelad fallet, men hennes utsikter att vara en del av lösningen försvinner snabbt när hennes son blir huvudmisstänkt. Trots att hon nu inte har befogenheter, känner hon sig tvungen att lösa fallet, för att rädda Johannes. Hennes son skulle aldrig göra något sådant.
  Det är en rätt så rå och tuff bok att läsa, när det h... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Cecilia Sahlström