Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2018-05-09
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Andersson, Göran (form)
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc
ISBN
9789176294864
Skrik tyst så inte grannarna hör (pocket)

Skrik tyst så inte grannarna hör

(63 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2018-05-09
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Nominerad till Årets bok 2018!

Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.

Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap - och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare.

Karin Alfredsson har varit verksam som journalist i drygt 40 år och är författare till femton böcker. Hennes 80 grader från Varmvattnet (2006) belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Karin Alfredsson arbetar för att belysa och förändra flickors och kvinnors villkor världen över.

"Trovärdigt om förtryck, våld och okuvligt systerskap! Skrämmande och skickligt berättas hur tumskruvarna obönhörligt dras åt i destruktiva relationer."
Årets bok-juryn om Skrik tyst så inte grannarna hör

"Deckarförfattaren Karin Alfredsson har i sina senaste böcker skrivit begåvade relationsromaner."
Lotta Olsson, DN: 9 nya relationsromaner väl värda att läsa

"Karin Alfredssons kunnande och berättartalang övertygar. En viktig roman om kvinnomisshandel, kulturella skillnader och kvinnlig gemenskap."
BTJ, Elisabeth Brännström
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skrik tyst så inte grannarna hör. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Träigt skriven och förutsägbar
  Mia, 2 december 2018

  Ämnet är naturligtvis angeläget - våld mot kvinnor - men hu! så förutsägbart upplagt med två parallellhistorier och så oerhört ytligt beskrivet. Köpte den för att den legat på listorna så länge och blev nyfiken, men blev besviken. Kände inte något för någon av karaktärerna och tyckte deras 'röst' kändes helt påhittad. Dessutom var våldet obegripligt, man vill ju förstå varför en man misshandlar en kvinna, inte bara att det sker. Det vet man ju. Nä, detta hade kunnat göras så mycket bättre och mer inkännande....

 2. Spännande och lite otäck
  Ylva Axner, 12 september 2018

  Välskriven och fängslande bok.Det blev lite otäckt beskrivet hur en människa kan få en sån stor makt över någon annan.Jag kan verkligen rekommendera denna bok.

 3. Våld i hemmiljö
  Anna Birgitta (Dalarna), 21 augusti 2018

  Förutsägbar handling och inte särskilt intressant. Inte ens att författaren valt att förlägga handlingen till ett U-land hjälper. Ingen kan väl vara okunnig om att detta förekommer överallt?

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Alfredsson