Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Lyckow
Utgivningsdatum
2017-10-05
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
130 x 130 x 15 mm
Vikt
182 g
SAB
Hc
ISBN
9789176294871
Skrik tyst så inte grannarna hör (cd-bok)

Skrik tyst så inte grannarna hör

(1 röst)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2017-10-05

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.

Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap - och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare.

KARIN ALFREDSSON har varit verksam som journalist i drygt 40 år och är författare till femton böcker. Hennes 80 grader från Varmvattnet (2006) belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Karin Alfredsson arbetar för att belysa och förändra flickors och kvinnors villkor världen över.

Sagt om Alfredssons författarskap:

"Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Man blir gripen, förbannad och engagerad."
DAMERNAS VÄRLD om 80 grader från Varmvattnet

"Det är få förunnat att kunna skriva bra och levande om det de verkligen är rasande på, men Karin Alfredsson kan."
LOTTA OLSSON, DN om Pojken i hiss 54

"Karin Alfredsson väver elegant ihop intrigen i en imponerande kombination av spänning och viktig samhällskritik."
GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET om Pojken i hiss 54

"Tät, spännande och engagerande. Med kylig klarsyn och undertryckt vrede skildras den grymma verklighet indiska kvinnor tvingas leva i."
INGALILL MOSANDER, AFTONBLADET om Den sjätte gudinnan

"En mycket välskriven roman som varvar de två kvinnornas berättelser om umgänget med de båda hycklande, förtryckande och alltmer motbjudande männen."
DAST MAGAZINE om Skrik tyst så inte grannarna hör
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skrik tyst så inte grannarna hör. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Om våld i nära relationer
    Agnes Elisabeth Engström, 25 oktober 2017

    Karin Alfredsson har en otrolig förmåga att, i samtliga sina böcker, kunna beskriva kvinnors utsatta situationer i olika kulturer. "Skrik tyst så inte grannarna hör" handlar om hur män använder sig av våld för att förtrycka kvinnors rätt till självständighet. Där önskan om makt talar sitt tydliga språk redan i inledningen av boken, då Roger bestämt sig för att ta med sig Eleonor till Zambia där han ska påbörja sitt arbete för att utveckla jordbruket där så fattigdomen kan minska. I Zambia får... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skrik tyst så inte grannarna hör