Tiggarens hand (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (312.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Jonny Lilja och Eva Ström (del 3)
Inläsare
Christian Fex
Utgivningsdatum
2018-08-17
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789176297391
Tiggarens hand (ljudbok)

Tiggarens hand Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-08-17

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kasta för fan, Amir!

Orden ekar i huvudet. Han gjorde det, han kastade bensinbomben. Men han känner sig varken befriad eller stolt. Och någon är efter honom nu, han vet det.

Sensommaren är het och var och varannan natt har det bränts bilar i Malmö. I natt var det någon som dog, blev ihjälbränd. Jonny Lilja och Eva Ström har en fruktlös uppgift framför sig: att få folk i Rosengård att prata. Ingen vågar tjalla för snuten.

När fler personer mördas runt om i Malmö blir polisen alltmer pressad. Med hjälp av sina kontakter i den undre världen lyckas Jonny snart skönja ett mönster bortom gängskjutningar och knarkkriminalitet. Det är med livet som insats som Jonny försöker utkristallisera sanningen - och nu är plötsligt hans liv mer värt än på mycket, mycket länge

Olle Lönnaeus Malmö är brännande aktuellt. Tiggarens hand är den tredje fristående delen i serien om mordutredaren och den före detta spelmissbrukaren Jonny Lilja och hans kollega Eva Ström.

Olle Lönnaeus debuterade som författare 2009 med Det som ska sonas, med vilken han vann Svenska Deckarakademins debutantpris. Året därpå mottog han Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Hans böcker är översatta till nio språk och utgivna i tio länder. För sin journalistik har han tre gånger mottagit Grävande journalisters guldspade.

Sagt om Tiggarens hand:

"Hur kan Olle Lönnaeus vara så otäckt aktuell?"

Lotta Olsson, DN

"Hans nya polisroman 'Tiggarens hand' är en av de bäst skrivna svenska noir-deckare jag läst."

Bengt Eriksson, Smålandsposten

"Olle Lönnaeus har genom polisthrillerserien om Jonny Lilja gjort sig känd som dagens främste Malmöskildrare på den svenska deckarscenen."

Kerstin Bergman, Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tiggarens hand. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande och aktuell
    Ann-Kristine (Helsingborg), 6 oktober 2018

    Alla aktuella händelser och en alldeles förträfflig bild av Malmö gör denna bok så otroligt trovärdig. Även sorgsen - med tanke på den människosyn och brist på humanitet samt eländet många människor tvingas leva med/i som finns i vårt samhälle idag. Men med den humor som finns i alla hans böcker blir man "lycklig" för stunden. Inte minst - en stor eloge till Christian Fex som inläsare - han är bara bäst och ingen annan skulle kunna göra boken/böckerna rättvisa och så underhållande!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olle Lönnaeus