Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Anna Varga (del 1)
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2018-01-02
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
489 g
SAB
Hc
ISBN
9789176298091
Innan snön faller (inbunden)

Innan snön faller

(13 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-01-02
207
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Höstens mörker sänker sig över Säter, den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som är för sjuka för att avtjäna sina straff i vanligt fängelse.

Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken. Men arbetsglädjen lägger sig snabbt när Anna får hotfulla meddelanden och en patient hittas död. Vad är det som pågår, vilka är de andra och vad finns i rum 55? När hoten mot Anna blir allt grövre är det tydligt att någon eller några inte vill att hon ska gräva djupare i vad som pågår på Säter. Vem kan Anna egentligen lita på? Kommer hon att få reda på sanningen?

INNAN SNÖN FALLER, psykologen Helena Kubicek Boyes skönlitterära debut, är en spänningsroman som utforskar gränsen mellan det normala och vansinnet.

»Styrkan i boken ligger i hur Kubicek Boye bygger upp suggestiva miljöer och skräckstämningar på Säter.« KERSTIN BERGMAN, BORÅS TIDNING

»En väldigt ruggig, spännande och intressant debut av Helena Kubicek Boye.« BOKSYSTRAR

»En berättelse som ger inblick i mentalsjukvårdens slutna värld.« INGER WASSENIUS, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Innan snön faller
 2. +
 3. När allt brister

De som köpt den här boken har ofta också köpt När allt brister av Helena Kubicek Boye (inbunden).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Innan snön faller. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vilken skönlitelär debut!
  Monika Hjorth, 9 oktober 2019

  Spännande, korta kapitel med bra driv som för historien framåt. En blad vändare som man inte har en aning om hur den ska sluta. En spännande läs upplevelse. Har redan beställt nästa bok om psykolog Anna Varga Den ljusaste natten.

 2. Oliviasdeckarhylla
  Oliviasdeckarhylla, 23 januari 2018

  Innan snön faller är en spännande, stark och välskriven debut. Kapitlen är korta och lättlästa med bra driv, dessutom är miljön både intressant och skrämmande. Boken håller en jämn spänning hela vägen och är nästintill omöjlig att lägga ifrån sig. Det här, om jag har fattat det rätt, är första delen i en planerad serie om Anna Varga och jag är riktigt ivrig på en uppföljare. Det känns verkligen som att Anna Varga går att spinna vidare på men även de andra karaktärerna, för det är relativt ytl... Läs hela recensionen

 3. Mystisk och spännande
  Villivonkansbooks, 23 januari 2018

  Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken i Säter, och lämnar med glädje Stockholmslivet bakom sig. Glädjen lägger sig dock snart. Anna får hotfulla meddelanden och en patient hittas död.
  Innan snön faller är författarens skönlitterära debut.
  Det är en medryckande debut. Med korta kapitel och hög hastighet är boken oerhört snabbläst. Den lite kusliga arbetsplatsen med allt mystiskt runtomkring gör det till spännande läsning rakt igenom. Fick dock känsl... Läs hela recensionen

 4. Välskriven
  Ulrica Jansson, 19 januari 2018

  Välskriven, fantastisk bok. Spännande historia med karaktärer och miljöer som utspelar sig i mina hemtrakter. Verkligen lyckats få till spänningen, fått med inslag från ett hospital som bär på sin historia

 5. Fångar en direkt
  Camilla Jeanette Mikkelsen, 19 januari 2018

  Boken fångar en direkt och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. bra skriven med spänning genom hela boken. Väntar med spänning på en uppföljare.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Helena Kubicek Boye