I egna händer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sara Vallén (del 2)
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2018-04-09
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789176298206
I egna händer (inbunden)

I egna händer

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-09
216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloni område står i bjärt kontrast till höstens varma färger.

En man är funnen död. Mördarens tillvägagångs sätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.

Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatisk, soci al, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver i mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga.

Cecilia Sahlström använder sina erfarenheter från polisyrket och socialtjänsten för att göra upp med djupt rotade fördomar. I egna händer är den andra boken om kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker. Sahlströms debut, Vit syren, blev väl mottagen som en drabbande och trovärdig kriminalroman.

Sagt om debuten, Vit syren:

»Boken tillhör helt klart de bättre av de många deckare som kommit ut i Sverige under senare år.«
Inger Wassenius, BTJ

»Cecilia vet hur polisarbete går till, hur människor i nöd rör sig och vad det blir för påfrestningar för polisen ... Hennes sätt att framställa polisen som har drivet att vilja komma fram till förbrytare och samtidigt vill behålla familjelivet intakt ... Det är det här som Cecilia Sahlström gör väldigt, väldigt bra. Vill man ha sig lite helgspänning sittande i soffan är Vit syren alldeles utmärkt.«
Ulrika Larsson i P4 Halland

»En helt lysande debut.«
Ylva kort och gott

»Vit syren känns autentisk vilket lockar till vidare läsning och jag ser mycket fram emot nästa bok om Sara och Rita.«
Villa Freja

CECILIA SAHLSTRÖM är kultur vetaren som blev polis. Hon har tjugo års erfarenhet från polisyrket och har arbetat som chef för familjevålds roteln vid Polismyndigheten i Skåne. Idag arbetar hon som verksamhets utvecklare på socialförvaltningen. Hon bor sedan 2004 i Lund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I egna händer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra story - bladvändare
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 maj 2019

  En bladvändare i traditionellt kriminalroman stuk. Boken består av korta rappa kapitel och handlingen förs framåt på ett snabbt och skickligt sätt, vilket gör att jag gärna läser ett kapitel till och sedan ett till. Den blir helt enkelt aldrig tråkig. Både person-som miljöbeskrivningarna är mycket bra gjorda det gör att jag som läsare kan skapa sig mina egna bilder, det är ytterligare ett stort plus i den här boken.
  En del i den här storyn handlar om hederskultur och fördomar och vad det... Läs hela recensionen

 2. Otäck
  Villivonkansbooks, 23 maj 2018

  En man är funnen död på Västra Sommarstadens koloniområde. Mördarens tillvägagångssätt känns både impulsivt som beräknande. Den mördade visar sig vara en socialsekreterare som beskrivs som en svärmorsdröm av bekanta.
  🐴
  I egna händer är fortsättningen på debutboken Vit Syren, en bok jag tyckte om, den kändes trovärdig om än rå. I egna händer för vi följa polisernas arbete i att kartlägga socialsekreterarens liv. Var han så änglalik som omgivningen beskrivit honom? Jag tycker om... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cecilia Sahlström