Fågelfångarens son (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2018-10-02
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Timrén, Anders (form) / Andersson, Göran (form)
Dimensioner
217 x 144 x 18 mm
Vikt
355 g
SAB
Hc
ISBN
9789176299753
Fågelfångarens son (inbunden)

Fågelfångarens son

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-02
207
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Högaktuella filmregissören Richard Hobert gör skönlitterär debut med romanen Fågelfångarens son om en bondefamilj på Färöarna under sent 1800-tal. En roman baserad på en verklig historia, om den lilla människans livsvillkor som med sina konsekvenser rör vid vår egen samtids komplicerade kärleks- och familjerelationer.

En del karlar och kvinnor passar inte ihop på alla sätt ... Jag har en bok som en berömd doktor i Paris har skrivit ...

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans.

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fågelfångarens son. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fågelfångarens son
    ingrid dahlberg, 30 september 2019

    Boken är väldigt gripande kunde inte sluta läsa man lever sej in i handlingen och kan förstå hur personerna måste känna sej

  2. Mysiga miljöer
    Villivonkansbooks, 18 december 2018

    Fågelfångarens son utspelar sig på Färöarna och bygger på en verklig händelse under 1800-talet. Miljöerna är som gjorda för en bok och just naturen och livet de lever är det jag gillar mest i boken. Berättelsen om Esmar och Johanna är intressant men griper aldrig riktigt tag i mig. Jag blir inte berörd. Boken är ganska tunn och texten är lättsmält, vilket gör att det går otroligt fort att läsa boken. Det här är en bok som jag trodde mycket på innan, men som tyvärr inte levde upp till mina hög... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner