Mitt liv som råtta (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (400.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lo Kauppi
Utgivningsdatum
2019-10-11
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789176337264

Mitt liv som råtta Ljudbok

(25 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-10-11

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Violet Rue är yngst i familjen Kerrigan och hon ser upp till sina äldre bröder. I hennes familj håller man varandra om ryggen.

Så när Violet råkar höra sina bröder prata om att de begått ett fruktansvärt brott, slits hon mellan att vara lojal med sin familj eller att berätta för en utomstående.

Beslutet hon fattar kommer att tvinga henne att upptäcka sin egen identitet, bryta familjens förtrollning och efter lång tid i exil, återvända till ett förändrat liv.

***

Joyce Carol Oates, född 1938 i staten New York, är en av USA:s mest betydande författare. Oates har utmärkt sig som en av de största inom den samtida amerikanska litteraturen och har tilldelats flera priser; bland annat National Humanities Medal, National Book Critics Circle Ivan Sandrof Lifetime Achievement Award och PEN/Malamud Award. Oates har nominerats till Pulitzerpriset och skrivit några av vår tids mest angelägna verk inklusive de bästsäljande romanerna Blonde, som nominerades till National Book Award, och New York Times-bästsäljaren Fallen som tilldelades Prix Femina 2005. Oates vann också 2019 års Jerusalempris, ett internationellt litteraturpris som tilldelas författare vars verk behandlar mänsklig frihet i samhället. Joyce Carol Oates är verksam vid Princeton University och har varit medlem av American Academy of Arts and Letters sedan 1978.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mitt liv som råtta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande
    -, 21 mars 2020

    Missa inte denna fantastiska bok. Jag hade svårt att pausa. Lo Kauppi läser med en inlevelse som inte alla klarar.

  2. En tung historia
    Pernilla, 8 november 2019

    Boken är vackert skriven, men i princip endast ut perspektivet av flickan som kallades Råttan... Den gör ont nästan rakt igenom eftersom hon hamnar i ett läge där hon gör rätt, men ändå straffas hårt av sin familj som tagit hennes bröders parti i tragedin. Under hela hennes uppväxt drömmer hon om att bli förlåten av familjen som vänt henne ryggen. Det gör ont att höra henne resonera så destruktivt boken igenom, och avsaknaden av andra röster i boken gör att Carol har lyckats mejsla fram känsl... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Joyce Carol Oates