Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2021-03-12
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Maja Lindén
Dimensioner
228 x 147 x 13 mm
Vikt
283 g
SAB
Vlaaf
ISBN
9789176341124
Ingen fattar (inbunden)

Ingen fattar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-03-12
216
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Denna bok innehåller starka känslor av förtvivlan, maktlöshet och sorg. Den handlar om unga som har sondmatats, varit tvångsinlagda i rum som är mindre än fängelseceller, vrålat av ångest och kämpat i flera år mot en sjukdom som slår oerhört hårt. Men det är framför allt en bok där föräldrar och syskon ärligt och utlämnande berättar vad som händer när en i familjen drabbas av en livshotande ätstörning.

"En viktig bok som lyfter fram det stora lidandet hos dem som annars alltid står i skuggan av den som är sjuk".
Sofia Åkerman, legitimerad sjuksköterska och författare till "Ärr för livet".

"En oerhört viktig bok om det enorma trauma som en ätstörning innebär, inte bara för den sjuka utan för hela familjen. Och inte minst belyser den de brister som finns inom ätstörningsvården och hur kontraproduktivt det blir när en livsfarlig psykisk sjukdom enbart behandlas som en fysisk åkomma." Kajjan Andersson, kroppsaktivist och författare till "Livsviktigt : en handbok i kroppspositivt föräldraskap".

"Nu har jag läst boken och har hjärtklappning. Den berör på djupet, ytterst välskriven och autentisk. Jag kommer att rekommendera den till föräldrar som har barn med anorexi. Jag önskar att klinikledningar och politiker tar del av boken för att få en fördjupad förståelse för vad som fattas. Den bör vara obligatorisk läsning för alla som arbetar inom barn- och ungdomspsykiatrin med barn och unga med ätstörning. Efterföljande samtal i grupp där även juridik och etik ges utrymme är en självklarhet. Vi kan bli bättre. Inte bara våra patienter."
Elisabeth Norstedt, läkare, specialist i barn- och ungdomspsykiatri
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingen fattar
 2. +
 3. Du måste tala om för barnen att jag älskar dem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du måste tala om för barnen att jag älskar dem av Pia-Lotta Bylund, Marika Rasmusson (häftad).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ingen fattar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen fattar
  Birgitta , 6 april 2021

  Mycket bra bok om behandlingen av Anorexia, Boken skulle vara obligatorisk för personal både på ätstörningsenheter och psyket. Gör en vårdplan snabbt. Har erfarenhet av att inget har gjorts på 2 år bollas bara runt och stoppas i mer och mer medicin.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Du måste tala om för barnen att jag älskar dem

  Pia-Lotta Bylund, Marika Rasmusson

  " Smärta är inte rätt ord. Det är något annat. En skärseld. Ett inferno. Brinnande olja täcker min kropp och rinner ned i min hals. Någon hugger knivar i mina ögon. Jag ser ingenting men känner hur brännblåsorna spricker som korvar som legat ...