Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2021-03-12
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Maja Lindén
Dimensioner
228 x 147 x 13 mm
Vikt
280 g
SAB
Vlaaf
ISBN
9789176341124
Ingen fattar (inbunden)

Ingen fattar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-03-12
225
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Denna bok innehåller starka känslor av förtvivlan, maktlöshet och sorg. Den handlar om unga som har sondmatats, varit tvångsinlagda i rum som är mindre än fängelseceller, vrålat av ångest och kämpat i flera år mot en sjukdom som slår oerhört hårt. Men det är framför allt en bok där föräldrar och syskon ärligt och utlämnande berättar vad som händer när en i familjen drabbas av en livshotande ätstörning.

"En viktig bok som lyfter fram det stora lidandet hos dem som annars alltid står i skuggan av den som är sjuk".
Sofia Åkerman, legitimerad sjuksköterska och författare till "Ärr för livet".

"En oerhört viktig bok om det enorma trauma som en ätstörning innebär, inte bara för den sjuka utan för hela familjen. Och inte minst belyser den de brister som finns inom ätstörningsvården och hur kontraproduktivt det blir när en livsfarlig psykisk sjukdom enbart behandlas som en fysisk åkomma." Kajjan Andersson, kroppsaktivist och författare till "Livsviktigt : en handbok i kroppspositivt föräldraskap".

"Nu har jag läst boken och har hjärtklappning. Den berör på djupet, ytterst välskriven och autentisk. Jag kommer att rekommendera den till föräldrar som har barn med anorexi. Jag önskar att klinikledningar och politiker tar del av boken för att få en fördjupad förståelse för vad som fattas. Den bör vara obligatorisk läsning för alla som arbetar inom barn- och ungdomspsykiatrin med barn och unga med ätstörning. Efterföljande samtal i grupp där även juridik och etik ges utrymme är en självklarhet. Vi kan bli bättre. Inte bara våra patienter."
Elisabeth Norstedt, läkare, specialist i barn- och ungdomspsykiatri
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingen fattar
 2. +
 3. Ut ur min kropp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ut ur min kropp av Sara Meidell (inbunden).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ingen fattar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen fattar
  Birgitta , 6 april 2021

  Mycket bra bok om behandlingen av Anorexia, Boken skulle vara obligatorisk för personal både på ätstörningsenheter och psyket. Gör en vårdplan snabbt. Har erfarenhet av att inget har gjorts på 2 år bollas bara runt och stoppas i mer och mer medicin.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Rädda Hugo!

  Åsa Jarring, Marika Rasmusson

  Journalisterna Zara och Paula är på väg till kvällsjobbet på tidningen, men stannar bilen när de ser att det är dramatik på stranden. Lille Hugo, tre år, har råkat åka ut till havs på en luftmadrass. Räddningstjänsten dröjer och badvakterna hinner...

 • Du måste tala om för barnen att jag älskar dem

  Marika Rasmusson, Pia-Lotta Bylund

  Under påskveckan 2017 gick 37-årige Henrik Bylund från att vara helt frisk till att vara döende. Från att vara en stark och glad trebarnsfar till att vara allvarligt brännskadad på både utsidan och insidan av kroppen. Efter att i flera dagar ha kä...