Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Billie Lou och Lille Bo (del 3)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-05-04
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Norin
Dimensioner
235 x 175 x 8 mm
Vikt
202 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176341544

När bladen faller

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-04

Slutsåld

Första snön har fallit och täckt stora pulkabacken med belåtna barn och nervösa föräldrar. Och så är Billie Lou och Lille Bo där förstås. De är bästa vänner och idag far de fram i Billie Lous blå pulka. I jakt på en bättre backe träffar Billie Lou och Lille Bo på Willy Wo. En rynkig gammal man som bor på äldreboendet. Lille Bo bekymrar sig över hur få grejer Willy Wo har på sitt rum. Man behöver inte mycket när man är så gammal som jag, säger Willy Wo. Mest bara någon att ta hand om.

Billie Lou och Lille Bo När bladen faller är en berättelse ur barnets perspektiv, där ensamhet och allvar blandas med humor och värme.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av När bladen faller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uppmuntrar till läsning
  @bokslukarfeministen, 16 juni 2021

  Jag har läst många av Sanna Laréns tidigare böcker och uppskattar verkligen hur hon lyckas få fram barnens röst och perspektiv i berättelserna. Hon lyckas också ta upp allvarliga ämnen såsom exempelvis ensamhet på ett varmt och humoristiskt sätt vilket gör det lättare att prata om. Illustrationerna kompletterar berättelsen mycket väl, är fina att titta på och gör det lätt att hänga med i berättelsen. Dock känns det som om någonting saknas i berättelsen som jag inte riktigt kan sätta ord på, m... Läs hela recensionen

 2. charmigt med barnen i fokus
  Marias bokhylla, 16 juni 2021

  Treåringarna tycker: Treåringarna ville direkt ut och åka pulka det med, vilket konstigt nog visade sig vara ett ganska stort problem i juni månad. De pratade mycket om backarna de själva åker i när det faktiskt finns snö på marken och hur tråkigt det är att inte personalen tar hand om Willy Wos planta. De blev också väldigt peppa på att börja pimpa växterna i våra fönster.

  Sexåringen tycker: Willy Wo ser verkligen gammal ut, som gammelmormor (som precis fyllde 100 år) och han undrar... Läs hela recensionen

 3. Böckerna om Billie Lou och Lille Bo är underbara!
  @barnbokstips, 3 juni 2021

  När bladen faller är tredje boken om Billie Lou och Lille Bo och den bästa hittills även om jag tokgillar alla tre. Jag älskar Sanna Laréns sätt att skriva, hennes formuleringar som får mig att fnissa för hon har verkligen barnens språk. Utanför äldreboendet: - Vilka är det som bor där? undrar Lille Bo.
  - Gamla människor svarar Billie Lou. Som har flyttat hemifrån.
  I pulkabacken: Jag kan svänga lika snabbt som jag kan sjunga.Det vet Lille Bo. På förskolan är Billie Lou redan klar med... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna