Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-05-28
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
219 x 148 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Oab
ISBN
9789176342145
Innanför västen (inbunden)

Innanför västen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-05-28
201
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sommaren 2020 gav sig Maria Andersson iväg på en 25 dagar lång motorcykelresa runt landet. Målet var att träffa bikers i deras egen miljö för att lära sig mer om den machostämpel som råder inom kulturen.

Det visade sig bli en känslosam resa. Ur mötena så framkom det hur machokaraktären skapas från början. Många vittnade om en utsatthet som barn, som brist på kärlek, mobbing, sexuella övergrepp, våld i hemmen och fattigdom. När kroppen inte längre klarade mer ångest och sorg så letade man ett sätt att bli respekterad, och en falsk machokaraktär skapades. Känslan att spela hård och känslokall var lättare att bära än att vara sårbar. Men priset de fått betala var skyhögt.

Resultatet av alla möten visar vad som händer när gemenskapen och kärleken inte finns i uppväxten. Den visar att känslan är så pass viktig, att blir vi inte älskade, så kan vi åtminstone bli hatade. Det berättas om kärleken till hojen, klubben och den utökade familjen. Men även hur många brinner för att ge tillbaka och via bikerkulturen hittat vägar att stötta de mest utsatta i samhället.

Välkommen till en läsning som berör, och som för första gången berättar om människorna bakom västen. Samtliga intervjuer har godkänts av respektive individ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innanför västen
  2. +
  3. Mellan väggarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan väggarna av Maria Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Innanför västen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant
    Anton , 23 augusti 2021

    En blick bakom en del av machokulturen i mc klubbar, ingen djupare analys utan mest människor som berättar sin historia.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Andersson