Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-05-28
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
219 x 148 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Oab
ISBN
9789176342145
Innanför västen (inbunden)

Innanför västen

Inbunden Svenska, 2021-05-28
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Sommaren 2020 gav sig Maria Andersson iväg på en 25 dagar lång motorcykelresa runt landet. Målet var att träffa bikers i deras egen miljö för att lära sig mer om den machostämpel som råder inom kulturen.

Det visade sig bli en känslosam resa. Ur mötena så framkom det hur machokaraktären skapas från början. Många vittnade om en utsatthet som barn, som brist på kärlek, mobbing, sexuella övergrepp, våld i hemmen och fattigdom. När kroppen inte längre klarade mer ångest och sorg så letade man ett sätt att bli respekterad, och en falsk machokaraktär skapades. Känslan att spela hård och känslokall var lättare att bära än att vara sårbar. Men priset de fått betala var skyhögt.

Resultatet av alla möten visar vad som händer när gemenskapen och kärleken inte finns i uppväxten. Den visar att känslan är så pass viktig, att blir vi inte älskade, så kan vi åtminstone bli hatade. Det berättas om kärleken till hojen, klubben och den utökade familjen. Men även hur många brinner för att ge tillbaka och via bikerkulturen hittat vägar att stötta de mest utsatta i samhället.

Välkommen till en läsning som berör, och som för första gången berättar om människorna bakom västen. Samtliga intervjuer har godkänts av respektive individ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innanför västen
  2. +
  3. Det blågula stjärnbaneret : Usa:s närvaro och inflytande i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det blågula stjärnbaneret : Usa:s närvaro och i... av Erik Åsard, Dag Blanck, Ulf Jonas Björk, Wilhelm Agrell (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Andersson